avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere


As vrea sa cer parerea intr-o speta :

Am inceput demersurile pentru desfintarea postului unui angajat. Dupa adresa pe care am trimis-o la domiciuliu respectivul nu s-a mai prezentat la munca, adica in perioada de preaviz de 20 de zile.Salariatul inca se afla in acea perioada si nu s-a prezentat nici o zi la munca.

Intrebarea mea e daca angajatul nu se prezinta in perioada de proba la serviciu, pot sa ii mai fac convocator la Comisia de Disciplina si dupa sa il concediez disciplinar pentru absente nemotivate?... avand in vedere ca deja am inceput formalitatile privind desfintarea postului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:28, 16 Iunie 2008
Desi ai inceput demersurile pentru desfiintarea postului, poti incepe procedura pentru concediere a salariatului respectiv. In ceea ce priveste procedura privind desfiintarea postului, o poti suspenda sau chiar revoca, prin decizie a conducerii/administratorului/consiliului de administratie (bineinteles daca masura reducerii postului a fost luata, asa cum este legal, in urma unei decizii a conducerii/administratorului/consiliului de administratie) pentru ca, in cazul desfiintarii postului, angajatorul are obligatia desfacerii CIM pentru motive care nu tin de persoana salariatului iar tu nu ii poti face formele pentru somaj unui salariat care nu s-a mai prezentat la program si te sfatuiesc sa fi pregatita si pentru eventualitatea in care salariatul va prezenta un certificat de concediu medical;).
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2008
Florentina Ragalie, Consilier juridic
este foarte bine cum ai procedat.
continua cu procedura disciplinara, s-ar putea ca angajatul sa se prezinte in comisia disciplinara si sa ramana cu o reducere de salariu.... parerea mea este sa nu suspenzi procedura anterioara de desfiintare a postului.
Care perioada de proba? :-/ ... cred ca este vorba de perioada preavizului de 20 de zile lucratoare ;)
Daca in perioada preavizului salariatul nu se prezinta la munca, angajatorul are posibilitatea de a-i desface disciplinar contractul de munca.
D:-/aca in perioada de preaviz , salariatul de mai sus prezinta firmei un concediu medical?
din experienta pot spune ca in marea majoritate a cazurilor se prezinta concedii medicale, caz in care dupa cum bine stim CIM se suspenda. Deci chiar daca i-a fost trimis la domiciliu convocator el poate invoca ca nu a putut raspunde datorita imposibilitatii provocate de afectiunea de care a "suferit" si pentru care prezinta certificat medical.

Alte discuții în legătură

Convocare comisie de disciplina cristina69 cristina69 Buna dimineata.Va prezint urmtoarea situatie: Unui angajat al unei societati comerciale, care se confrunta cu probleme financiare majore, i s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea preavizului... Monica H. Monica H. salariatul si a dat demisia. si nu s a map prezentat la serviciu din ziua inregistrarii demisiei......societatea solicita respectarea termenului de ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la concediu medical daca sunt in preaviz conform art 65. alin 2? andreea.buiac andreea.buiac Buna Ziua De curand am fost instiintata ca voi fi concediata conform art 65 alin.1 (datorita situatiei economico - financiare postul meu a fost desfintat) si ... (vezi toată discuția)