avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

nu reusec sa ma lamuresc cu aceasta pensie
ce implica o pensie alimentara de la un tata care nu vrea sa plateasca chiar daca este patron si asociat, asta pentru ca legile pentru copii sunt minime in aceasta tara
drept pentru care acest asa zis tata vine in instanta cu adeverinta de venit si anume salarul minim pe economie, dar totusi marinimia lui ofera 5 milioane
daca ar fi dupa mine nu as vrea nici un ban mai ales ca 7 ani nu a participat cu nimic, doar sa ne lase in pace, deoarece are mai multe pretentii decat indatoriri
deci ce implica daca accept 25 % (daca e asa inseamna ca nu mai merg eu sa ma interesez cand i se mareste sallariul) si ce implica daca sunt de acord cu cei 5 mil (cu aceasta suma raman pana la majorat ) ???
Buna tuturor,
nu vreau sa deschid un nou topic cu acelasi subiect si continut ca cel deschis de adi_2010 dar si eu ma confrunt cu aceeasi problema.
Inbtrebarea este : poate fi dat in judecata tatal(parintele) care nu erspecta rogramul de vizitare al copului ? sa fie penalizat ca nu respecvta programul ! Si mama e deranjata pt ca sta la mana tatalui care vine sau nu vine, si copilul e deranjat pentru ca are un program stabilit si sta si asteapta la nemurire sa vina tatal ; ce exemplu poate da tatal unui copil daca el mereu intatrzie sau vorbeste urat de mama, cat de moral poate fi? Unde e interesul copilui? Copiii nu sunt obiecte , papusi, pe care le pui dincoace si dincolo cu haine cu tot. Sunt suflete care sunt marcate de toate aceste inadvertente. Daca nu se poate face nimic legal atunci sa inteleg ca singura rezolvare e ca mama si copilul sa inghita aceste comportamente inca cativa ani pana copilul face 10 ani si pune el piciorul in prag tatalui mincinos?
Si apoi ce inseamna "tata" cu drepturi ? dar obligatiile tatalui unde sunt ? Adica , daca tatal are dreptul sa ia copilul de la ora X pana la Y si nu il las , mama poate fi sanctionata prin lege , ba te pomenesti catatal poate mai si cere custodia copilului. Dar daca tatal nu isi respecta si obligatiile...e PA ! tatal are mereu de castigat ?
Si apoi, cum e cu custodia, de ce se da mereu copilul la mame ? In primul rand pentru ca , cordonul ombilical e unul singur si ala a fost la mama , nu la tata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara cand platitorul munceste fara forme legale tatianaardeleanu tatianaardeleanu Am o fetita de 8 ani si jumatate.Fostul meu sot nu a lucrat o perioada cu contract de munca.Anul trecut in iunie s-a angajat.I urma refuzului de a plati pensie ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața. am 2 fetite, cea mare are 12 ani iar cea mica ... Ana Pintilie Ana Pintilie Bună dimineața. Am 2 fetite, cea mare are 12 ani iar cea mica 5 ani. În urma divorțului, custodie comuna fiind, s a stabilit domiciliul copiilor la ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor MIHAELLAA MIHAELLAA Fratele meu are un baiat de 2 ani cu o doamna care si-a dorit sa il pastreze in conditiile in care el i-a spus ca nu vor traii impreuna.Decizia doamnei a fost ... (vezi toată discuția)