avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... reparatii robot bucatarie
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

reparatii robot bucatarie

buna ziua, la asociatia parintilor ynei gradinite, fara scop patrimonial au avut loc reparatii la robotul de bucatarie de 50 lei...nu avem decat bonul fiscal de la firma care a efectuat reparatiile...inregistrarea se va face pe 611 "Cheltuieli cu intretinerea si reparatiile", urmata de plata?

va rog mult, nimeni nu ma poate ajuta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2011
thesimonelu, utilizator
Cel mai recent răspuns: thesimonelu , utilizator 18:32, 5 Aprilie 2011
Buna seara.
Puteti inregistra reparatia fie in cont 628 ,care acopera din punct de vedere contabil o arie mai mare de servicii executate de catre terti , fie in cont 611.
multumesc frumos pentru ajutor! numai bine va doresc!
pentru efectuarea reparatiilor robotului de bucatarie nu trebuia sa primim o factura de justificare? am doar un bon fiscal cu stampila firmei de 50 lei...ce ar trebui sa am ca documente justificative? sa mai intocmesc eu vreun document? multumesc
"referat de necesitate" si "decont de cheltuieli".
poate gasiti modele la "Documente Utile"
si ca sa va raspund la multiplele topic-uri deschise de dvs :
asociatiile non profit respecta cam aceleasi reguli ca si soc. com.aceleasi registre obligatorii, contabilitatea in partida dubla , planul de conturi are mici exceptii in principal la conturile de cotizatii , contributii , donatii...
-referitor la inventarierea la 31.12.2010 :se face cu tot ce tine de decizie de inventariere , numirea comisiei, proces verbal al comisiei (gasiti la doc .utile)
-ob .inv se tin extrabilantier in contul 8035=999 si se regasesc in listele de inventariere;
-stampila asociatiei o puteti inregistra ca si donatie din partea presedintelui (atasati bonul fiscal) deoarece spuneti ca nu mai puteti reveni la reg de casa sau nu aveti sold(cred ca nu are nimeni obiectii);
-spuneti ceva de taxele pentru hrana pentru care ati taiat chitante pe numele parintilor .eu le-as inregistra in contul de cotizatii,7311,banuiesc ca sunt lunare, aceleasi sume ; donatii,7331,catre asociatie, pot fi considerate robotul de bucatarie sau alte obiecte sau sume de bani care nu au legatura cu cotizatiile lunare;
-aceste donatii(obiecte) , asociatia la randul ei le poate dona gradinitei ,6582, eventual printr-un contract de donatie?
-bilantul la 31.12.2010 se depune pana pe 30.04.2011 ;

cheltuielile cu hrana le suporta asociatia ?
sau asociatia doneaza sumele din cotizatii gradinitei?
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2011
vidiva, utilizator
multumeeesc mult!
- in ceea ce priveste hrana lunara, da se plateste lunar...insa parintii nu sunt toti membri ai asociatiei, nu au aderat decat 4-5 parinti cu care am realizat aceasta asociatie...urmeaza sa completeze fiecare acte de aderare la asociatie...de aceea ziceam ca le putem considera donatii...pe chitantele prin care se primesc banii lunar casiera deja scrie fond asociatie parinti
- daca donam aceste obiecte gradinitei, tot ce se achizitioaneaza practic pentru gradinita, prin asociatie...trebuie sa le facem inventar obligatoriu, daca le achizitionam si le donam imediat?...contractul de donatie trebuie avizat de cineva anume?
- cheltuielile cu hrana sunt suportate din acesti bani incasati de la parinti...pe care ziceam ca le inregistrez ca donatii...insa trebuie c asociatia sa doneze gradinitei acesti bani...ma contrazic cumva...ca sa fie membri si sa contribuie parintii trebuie sa adere, sa fie de acord sa contribuie pentru asociatie, nu?
- mentionez ca abia ne-am apucat de acte....pana acum nu a dorit nimeni sa tina contabilitatea asociatiei...voluntar ma refer, deci nimeni nu a facut nimic...acum incerc eu sa fac bilantul pana la data limita pentru depunere....si vreau sa fie totul "ca la carte"
multumesc pentru tot!
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2011
thesimonelu, utilizator

Alte discuții în legătură

Asociatie nonprofit fara scop patrimonial thesimonelu thesimonelu Buna ziua tuturor. S-a infiintat in 2010 Asociatia Parintilor cu aport in numerar adus de membrii acesteia, asociatie nonprofit fara scop patrimonial, ... (vezi toată discuția)
Decont cheltuieli thesimonelu thesimonelu revin la vechea nelamurire cu stampila asociatiei, asociatie a parintilor unei gradinite de stat, nonprofit, neplatitoare de tva...poate reusesc si termin si ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat! thesimonelu thesimonelu Am infiintat asociatia parintilor a unei gradinite de stat, nonprofit, neplatitoare de tva...s-a depus capitalul in cont, insa alte incasari pe asociatie nu ... (vezi toată discuția)