avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neacordare prioritate la trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neacordare prioritate la trecerea de pietoni

in decembrie mi s-a retinut permisul pentru neacordare de prioritate la pietoni fiind inregistrat si de camera de luat vederi din masina politiei.am vre-o sansa sa castig procesul cu ei avand in vedere ca pe strada era polei,marcajul pietonal inexistent sau sters in totalitate,si nr.meu de la masina nu se vede absolut deloc pe inregistrare deoarece era murdar rau:(
Cel mai recent răspuns: sorinna87 , utilizator 14:33, 18 Ianuarie 2012
In cel mai sincer mod,nu exista posibilitati de recuperare a permisului de conducere,decat daca in procesul verbal sunt consemnari gresite ale agentului constatator,consemnari care pot duce la aplicarea cauzelor de nulitate prevazute de art.16 si 17 din OG nr.2/2001.
In mod legal,motivele invocate de dvs,nu sunt de natura de a va exonera de raspunderea contraventionala.
Sanse mici pt ca politia a fost de fata la eveniment nu v-a sanctionat pe baza fotografiei.
Sansele sunt mici, dar exista in cazul in care, in momentul in care pietonul s-a angajat in traversarea strazii, distanta la care se afla autoturismul era insuficienta pentru a putea opri.
si cum stie politia care ar fi distanta in care eu as fi putut frana mai ales ca era polei si se vede si cum i-mi derapeaza putin masina iar ceea ce ma intereseaza mai mult este cum ii cu marcajul
care era inexistent
Aceasta distanta poate fi stabilita numai in urma efectuarii unei expertize tehnice,coroborata eventual si cu audierea unui/unor martori care au vazut derularea situatiei la care va referiti.
Poate exista si inregistrari video de la locul evenimentului.
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Buna seara! am si eu cateva intrebari legate de contestantie ... Lidy1414 Lidy1414 Buna seara! Am si eu cateva intrebari legate de contestantie cu privire suspendarea permisului de conducere. Am permisul de aproape 2 ani, insa de abia ieri am ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala ContSters126381 ContSters126381 Buna ziua . Azi , dupa ce m-am pus in miscare din parcarea spitalului , am oprit la semafor fiind a doua masina iar in fata , ghiciti cine , masina politiei . ... (vezi toată discuția)
Amenda si permis suspendat la trecere pietoni gabytb gabytb Se poate contesta un P.V la trecerea de pietoni cu suspendarea permisului (in timp ce am eu dreptate scrie si in PV). Este prima abatere, iam spus politaiului ... (vezi toată discuția)