avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita bunuri mobile
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita bunuri mobile

Am un credit de nevoi personale fara garantii de aproximativ 5000 lei la care nu am platit ratele de 5 luni, sunt bugetar si de cand mi s-a micsorat salariul cu 25%nu am am mai putut sa platesc si aceasta rata, deoarece mai am un credit mai mare la care abia reusesc sa platesc rata lunara.
Am primit o comunicare de la banca respectiva ca ma executa silit daca nu platesc intreaga suma de 5000 lei pana pe 08.04.2011.
Ce inseamna asta mai exact?
Mentionez ca nu am casa pe numele meu, iar singurele bunuri sunt un autoturism vechi de 11 ani, 2 televizoare, o masina de spalat, frigider si cam atat.
Vin sa imi ia aceste bunuri sau imi pun poprire pe salariu?
Au voie sa faca asa ceva?
Am auzit ca daca depun pana pe 08.04.2011 o suma de bani de 200-300 lei se revine asupra executarii?
Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: marilin , utilizator 11:30, 6 Aprilie 2011
Eu va sfatui sa mergeti la banca sa faceti un angajament si refinantare cu rate mai mici,,, si sa va onorati "obligatiile" conform contractului. Este de inteles ca va redus salarul,,dar obligatia exista, trebuie sa va o onorati..Cu bine:(
Am incercat asta dar raspunsul a fost ca ei nu au primit nici o reglemnetre cu privire la bugetarii carora li s-a micsorst salariul. Problema este ca acum creditul se afla la executor si mi s-a deschis alt cont pentru plata integrala a creditului.
Multumesc.
Daca dosarul de credit se afla la executor, inseamna ca s-a declansat procedura executarii silite. Verificati acest dosar pentru a se vedea cum s-a obtinut incuviintarea executarii silite de la Judecatorie:
1) prin poprire - in acest caza se va institui poprire asupra salariului dvs.
2) executarea silita mobiliara sau imobiliara - in acest caz executarea silita va viza bunurile mobile si imobile ce sunt proprietatea dvs.
Multumesc pt sfat.
Ce inseamna mai exact executare silita mobiliara? Vine executorul si imi ia masina si televizorul vechi? Ce poate face cu ele?
Executarea silita mobiliara vizeaza bunurile mobile - autoturism, produse electrocasnice, mobila, etc. Ele nu vor fi luate de executorul judecatoresc, ci acesta va organiza licitatii pentru vinderea lor, in vederea acoperirii sumelor datorate.

Alte discuții în legătură

Executare silita credit nevoi personale mamilui mamilui Am un credit la banca si ramanand fara servici nu am mai putut plati ratele. Am fost sunata de la banca si mi sa spus deoarece nu am mai facut nici o plata in ... (vezi toată discuția)
Executarea silita mocutzy27 mocutzy27 cat dureaza ca judecatoria sa aprobe dosarul de executare silita depus de un executor si ce motive trebuiesc pentru a contesta o executare silita {la o suma ... (vezi toată discuția)
Incuviintare executare silita alialex alialex Tatal meu are o datorie la o anumita banca si am vazut ca figureaza pe portalul ministerului Justitiei cu un dosar de încuviinţare executare silită DOSAR ... (vezi toată discuția)