avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

Urmeaza sa ma pensionez pe caz de boala .
Barbat 58 ani
Vechime 37 ani 4 luni
Salar 750 Ron
Sporuri 25 % vechime
5 % spor de munca grea
25 % spor de noapte pina in anul 1990
Cum se va calcula pensia pt gradul II si cum pt gradul III ?
Ce consecinte aduc pe viitor pina la pensionarea definitiva , pensia de gradul II sau pensia de gradul III ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:11, 10 Aprilie 2011
multumesc pt raspuns. la Casa Judeteana de Pensii Bacau mi s'a spus ca nu are vechimea necesara pt a primi pensia, ca minimul este de 25 de ani dupa noua lege.
Casa de pensii (nu conteaza denumirea ei si va rog sa n-o mai scrieti) v-a raspuns corect. In Legea nr. 263/2010 este reglementat un stagiu necesar de 26 de ani pentru persoanele care, la data emiterii deciziei de incadrare in grad de invaliditate, aveau varsta cuprinsa intre 57 si 60 de ani.

N-ati precizat cand a fost incadrat in grad de invaliditate, dar presupun ca la finalul anului 2010. Sincer, nici nu stiu ce sa va spun. Au scris mai multe persoane in Forum, aflate exact in aceeasi situatie: incadrate in grad de invaliditate de comisia de expertiza dar care nu mai indeplinesc conditiile de stagiu prevazute in Legea nr. 263/2010. Imi pare rau, nu am gasit o rezolvare in actele normative. :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie baciuflorentina baciuflorentina sotul meu are varsta de 53 de ani si este pensionat gr II fara drept de munca. vrem sa stim daca perioada de pensionare pt invaliditate, se considera vechime ... (vezi toată discuția)
Pensie medicala nerevizuibila dana-buzuriu dana-buzuriu buna ziua! apelez la dvs pentru mama mea care este nascuta la data de 24.01.1958 si este pensionata medical cu gr II la datta de 24.05.2012, cu un stagiu de ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate nerevizuibila padurariucornel padurariucornel Buna ziua. Tatal meu este nascut pe data de 29.05.1951. Are 32 ani si 6 luni lucrati efectiv cu carnet de munca. Beneficiaza de pensie de invaliditate, gradul ... (vezi toată discuția)