CatalinN a scris:
Buna ziua,
duminica trecuta (08.06.2008) circulam pe DN1 dinspre Fagarasi catre Sibiu, la un moment dat am inceput manevra de depasire a unui autoturism. Cand am ajung in spatele lui, la vreo 8-10 metrii, conducatorul auto pe care-l depaseam, a virat stanga sa intre pe un drum de tara. Impactul nu a mai putut fi evitat. Dupa ce am sunat la 112, mi s-a facut legatura la postul de politie cel mai apropiat si ag. de politie a refuzat deplasarea la locul accidentului pe motiv ca este doar accident cu pagube materiale, desi i-am spus ca nu avem cu ce sa ne deplasam, masinile fiind inutilizabile.
La locul accidentului a ajuns baiatul celui care a virat stanga si l-a sunat pe acelasi ag. de circulatie. Dupa vreo 10 min a aparut la locul accidentului.
Dupa constatare, ag .de circulatie a incheiat procesul verbal zicand a ca fost culpa comuna.
Eu eram deja in depasire, pe sectorul respectiv de drum nu era nici un indicator care sa interzica depasire sau sa atentioneze ca urmeaza o intersectie cu drum fara prioritate iar pe drum nu era nici un marcaj rutier linie continua/intrerupta, eu nu prea vad cum a fost culpa comuna. In procesul verbal incheiat, ag. de politie a scris cu mana lui ca celalalt nu s-a asigurat, inaintea efectuarii virajului la stanga, daca din spate circula cineva.
Am semnat procesul verbal cu mentiunea ca cel din fata nu a semnalizat si ca nu exista nici un indicator care sa atentioneze ca urmeaza o intersectie cu drum fara prioritate.
Am facut poze la locul accidentului, chiar si de la o distanta de aproximativ 700m de locul respectiv.
Cel din fata era singur in masina si sustinea ca a semnalizat, eu eram cu sotia in masina si nu am vazut nici o semnalizare.
Acum vreau sa contest procesul verbal si sa-i fac o reclamatie ag. de politie pentru ca nu a fost impartial.
Am vreo sansa de reusita ??
Va multumesc anticipat,
Catalin
In primul rand trebuie sa introduci actiunea de contestare a procesului verbal la Judecatoria din Fagaras sau Sibiu, in functie de judetul in care s-a produs accidentul. A trecut o saptamana de la accident, iar termenul de depunere a contestatiei este de 15 zile. Grabeste-te.
Pentru a-mi forma o parere asupra accdentului cel mai bine ar fi sa prezentati fotografiile autoturismelor avariate. Dupa cate stiu acest lucru nu este posibil in acest forum. Cel putin descrie-mi cu lux de amanunte avariile celor doua autoturisme.
Astept informatii suplimentare.
Tine-ma la curent cu desfasurarea evenimentelor.
Succes!!!!!!!!!!!!!!!!