avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asa ceva numai in Romania se poate intampla
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asa ceva numai in Romania se poate intampla

În ziua de 01.04.2009, în jurul orelor 1430, în timp ce conduceam autoturismul proprietate personală, pe o stradă cu prioritate care are două benzi pe fiecare sens, intenţionând să virez la stânga pe o stradă în colţul căreia se afla instalat indicatorul „ cedează trecerea” înainte cu 50 m de intersecţia respectivă, după ce m-am asigurat şi semnalizat, am trecut pe banda de lângă axa drumului pentru a efectua viraj la stânga, moment în care conducătorul autoturismului care circula pe strada fără prioritate de trecere, al cărui nr. de înmatriculare nu-l reţin şi nu se observă în procesul verbal de contravenţie, care venea de pe strada din stânga mea, nu mi-a acordat prioritate, lovind cu partea din faţă a autoturismului, în portiera, pragul şi aripa stânga spate a autoturismului meu, provocându-mi avarii astfel : aripă stânga spate înfundată, portieră stânga spate înfundată, prag stânga spate înfundat, autoturismul fiind rotit de spate apr. 40 cm.
Impactul s-a produs în apropiere de axul drumului cu prioritate pe care circulam eu, celălalt autoturism parcurgând cele două benzi de pe strada cu prioritate cu viteză, aspect ce se putea deduce atât din urmările accidentului cât şi de urmele anvelopelor din spate ale autoturismului meu si bucăţile din lampa de semnalizare stânga al celuilalt autoturism.
Chemând poliţia să constate împrejurările producerii accidentului, am fost sancţionat contravenţional, pentru săvârşirea contravenţiei prevăzute de art.108, alin. 1, lit. b, pct. 3, prin aceea că în ziua de 01.04.2009„A condus auto Dacia Logan cu nr. ….. şi nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers pe strada Renaşterii intrând în coliziune cu auto D Solenza cu nr …. provocând avarii cf auto” aşa cum a fost descrisă, încadrată şi sancţionată fapta de agentul constatator, cu amendă în valoare de 240 lei şi 3 puncte penalizare.
Am depus a doua zi, plângere împotriva procesului-verbal la judecătorie.
Credeţi că am şanse să-mi repar autoturismul cu asigurarea R.C.A. a celui care se face vinovat de producerea accidentului
Cel mai recent răspuns: ellla_ , utilizator 19:27, 23 Aprilie 2009
eu cred ca da. ati motivat corespunzator plangerea. strangeti probe, planse foto, martori de la locul evenimentului respectiv si folositi-le. Veti demonta punct cu punct constatarile organului de politie si va puteti repara autoturismul
Ar exista sanse in vederea pronuntarii nulitatii absolute a procesului verbal .


(a existat , practic , o neacordare de prioritate.)
V-as sfatui sa utilizati si un raport al unui inspector de daune si bineinteles o expertiza tehnica!! Solicitati si raport de la Politia rutiera cu privire la indicatoarele montate in respectiva intersectie!
Bafta.
Cereti nu numai anularea pv. al politiei (pe baza probelor amintite) ci si stabilirea vinovatiei celui care nu a acordat prioritatea conform situatiei din teren(plansa cu topografia locului, semne de circulatie, fotografii, expertiza tehnica auto).
raportul inspectorului de asigurari nu poate ajuta decat la adaugarea unor distrugeri ce nu au fost trecute de agent in pv.
Tot din p.v. retineti nr. asigurarii RCA si Asiguratorulul vinovatului.Toate daunele inclusiv cheltuielile din proces vor vi suportate de Asigurator, numai in urma stabilirii vinovatiei in instanta, vinovat pe care il chemati in judecata si in garantie pe asigurator.Nu uitati de specialist: AVOCATUL!Chiar daca vi-se pare inutil, meandrele justitiei nu pot fi strabatute usor fara un ghid de profesie.(din necunoasterea amanuntelor se poate pierde cu dreptatea in buzunar:stunned:)
Succes;)
Autoturismul ce v-a lovit este cunoscut (scrie in procesul verbal al Politiei)
Folositi drept probe si fotografiile facute de asigurator in dosarul de dauna deschis cu ocazia reparatiei autoturismului ce v-a lovit.
Fotografiati si avariile autoturismului Dvs.
Pe baza avariilor celor doua autoturisme se poate stabili modul de producere a accidentului
Succes!!!!!

Alte discuții în legătură

Paguba accident masina/bicicleta b.selaru b.selaru Buna seara, as dori sa va adresez si eu o intrebare legata de demersul unui proces de constatare amiabila in caz de accident. In Noiembrie 2016 am zgariat din ... (vezi toată discuția)
Accident in intersectie cu sens giratoriu predator predator Buna ziua, am avut un accident cu masina in interiorul unui sens giratoriu, eu eram pe banda 2 sa fac bucla sensului la stanga cand cu viteza din stanga a ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal accident cu culpa comuna (verdictul ag. de politie) CatalinN CatalinN Buna ziua, duminica trecuta (08.06.2008) circulam pe DN1 dinspre Fagarasi catre Sibiu, la un moment dat am inceput manevra de depasire a unui autoturism. ... (vezi toată discuția)