sunt angajat al unei societati din Bucuresti, care are sucursale in mai toate orasele tarii. Locuiesc in provincie, si la revenirea din concediu crestere copil am fost reintegrat in vechiul post avut anterior, cu toate ca sucursala nu mai avea postul ce il ocupam inainte de a intra in ccc., acesta fiind mutat la sediul central Bucuresti. Dupa o luna de la revenire , timp in care "am tras mata de coada", neavand ce face, deoarece nu mai aveam birou, nu aveam posibilitatea sa folosesc nici un computer al sucursalei, deoarece nu am primit parola si username, am primit o hartie de la sediul central Bucuresti , prin care mi se cerea delegarea pe o perioada de 30 de zile la Bucuresti. Acolo am primit o prelungire de inca 30 de zile de delegare, astfel ca am prestat 60 de zile la Capitala.
Dupa cele 60 de zile am revenit in provincie, la sucursala firmei cu sediul in Bucuresti. Aici am avut o discutie cu directorul sucursalei prin care i-am comunicat casediul central Bucuresti m-a trimis la sucursala dumnealui, si i-am cerut verbal sa-mi comunice sarcinile de servici pe care ar trebui sa le indeplinesc. Dansul mi-a comunicat verbal, ca nu are ce sarcini sa-mi dea , deoarece serviciul in cadrul caruia lucram eu inainte, a fost externalizat , si ca nici nu are birou pentru mine. Dupa 3 luni de zile, in care nu mi s-a dat nimic de lucru de catre conducerea sucursalei(din provincie), am fost scos din condica de prezenta , si nu am mai fost pontat , sub pretextul ca sunt angajatul Bucurestiului; tot atunci mi s-a cerut de catre directorul serviciului din Bucuresti(sediul central), care este si seful meu direct in fisa postului, sa-i trimit in fiecare luna situatia pontajului meu, adica o hartie stampilata si semnata de directorul sucursalei, prin care sa ateste prezenta mea in unitate sau eventualele invoiri. Directorul sucursalei nu vrea sa-mi dea o astfel de hartie , deoarece nu mai sunt angajatul sucursalei , iar eu sincer sa fiu nu prea am mai stat la sucursala , deoarece nu aveam birou si nici activitate , si eram cam ca un portar de unitate pe holul societatii, fapt jenant dupa parerea mea. In aceste circumstante, cei de la Bucuresti , cred ca ma vor da afara, neprimind pontajul de la sucursala, stampilat si semnat de director. Ce pot face in aceasta situatie destul de incalcita, zic eu??? Va rog frumos sa ma sfatuiti, daca aveti o solutie in acest caz. Va multumesc anticipat .
Mai este valabila conform noului cod al muncii, obligativitatea angajatorului, ca adresa de chemare la cercetare prealabila disciplinara sa fie trimisa cu cel putin 5 zile lucratoare de la luarea la cunostinta si pana la prezentarea la cercetare a angajatului, tinand cont ca nu sunt in aceeasi localitate cu sediul angajatorului? Mai pot cere anularea unei eventuale decizii pentru ca nu s-a respectat termenul de 5 zile? Daca nu am semnat de primirea convocarii, ci doar am fost instiintat prin e-mail, adresa personala( nu la servici) si apoi printr-un telefon care ma anunta ca astazi o sa primesc adresa prin posta, dar postasul , nu are nici o adresa, si mi-a comunicat ca in 3-4 zile o voi primi, ( adica vineri cel mai devreme) iar eu vineri sunt chemat la cercetare...???
Poate face parte din comisia de cercetare si seful meu direct, adica persoana care a facut si referatul pentru aprobarea cerercetarii? Pot cere o copie a referatului pentru a vedea exact de ce sunt acuzat , inainte de a ma prezenta la cercetare?
Va multumesc pentru toate informatiile oferite.
Acea prevedere era cuprinsa in CCMN care nu mai este in vigoare de la 01.01.2011 ... Codul Muncii nu a reglementat si nici nu reglementeaza un asemenea termen ...
În cursul cercetării disciplinare prealabile salariatul are dreptul să formuleze şi să susţină toate apărările în favoarea sa şi să ofere persoanei împuternicite să realizeze cercetarea toate probele şi motivaţiile pe care le consideră necesare, precum şi dreptul să fie asistat, la cererea sa, de către un reprezentant al sindicatului al cărui membru este.
Da, asa cum ma asteptam, am primit de la angajator ,un e-mail, pe adresa mea personala, in care mi s-a comunica, ca , datorita absentelor nemotivate si a necomunicarii sefului meu direct faptul ca am lipsit, am fost concediat in baza declaratiilor a 3 angajati "colegi" cu alte functii la sucursala, care declara ca eu nu am mai vost vazut in sucursala din 03.01.2011 si pana 19.05.2011. Cu toate ca eu am fost la munca, nu am mai fost trecut in condica, nu stiu din ce motive, am primit salariu pe toata perioada in care cei trei "colegi" declara ca nu am fost la munca, deci, dupa parerea mea angajatorul recunoaste prin plata salariului catre mine, faptul ca am fost pontat si ca am fost prezent... altfel de ce m-au mai platit!?? Nu am primit decizia in original , care in e-mail , suna cam asa : "decizie inregistrata pe 01.06.2011, primita de mine pe 02.06.2011 , cu instiintarea ca sunt dat afara de pe 01.06.2011, eu fiind la munca si pe01, si pe 02, si nimeni din conducerea sucursalei sau seful meu direct nu m-a anuntat cu privire la decizie.
Intrebare: ? Pot fi luate in considerare in instanta,declaratiile angajatilor cu privire la absentele mele( pot fi subiective, avand in vedere ca ei oricum au facut ce le-a cerut seful sucursalei, intr-un fel obligati sa declare minciuni), daca ma gandesc sa dau in judecata angajatorul? Cum pot ei demonstra ca mi-au dat ceva de munca si eu nu am facut , daca eu nu aveam nici macar user name si parola pt a accesa computerul , nu aveam birou, deci , nu am lucrat , semnat , ABSOLUT NIMIC TOATA ACEASTA PERIOADA!?