avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz de 15 zile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz de 15 zile

Buna ziua . Am facut cerere de preaviz de pe 21 Martie pina azi iar azi mi sa spus ca nu credea ca voi pleca si nu mia inregistrat cererea si sa fac alta cerere dar fara data iar banii pe concediu mii da cand va aveapentru ca este criza.Mai poate sa inregistreze cererea veche acum sau fac alta cerere fara data si daca o fac fara data mai imi iau banii pe concediu? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 15 Aprilie 2011
Deja ceea ce descrieti dvs. este inceputul unui litigiu de munca. Trebuie de acum incolo sa cereti justificare pentru orice. Aveti toate sansele sa ajungeti in instanta, inclusiv pentru obtinerea banilor pe concediu.
Da dar ce sa fac pentru ca maine trebuie sa duc cererea fara data o fac din nou sau poate so inscrie pe cea veche?
Faceti cererea cu data de cand ati plecat din societate ... o pot inregistra si acum acea cerere .
Daca faceti o cerere nedatata atunci angajatorul o poate folosi cum vrea el, punand o data care ii va conveni lui.
va multumesc pentru raspunsuri si daca nu imi da banii pe concediu pot face sesizare la ITM?

Alte discuții în legătură

In periada preavizului pot sa-mi iau concediul de odihna neefectuat? roanamaz roanamaz Din februarie 2010 m-am anjgajat la o firma noua in urma concediului de creastere a copilului. Pana acum am beneficiat de 5 zile de concediu de odihna. Pana la ... (vezi toată discuția)
In urma unei concedieri abuzive angajatorul refuza plata concediului de odihna si semnarea statelor de plata angyangy angyangy Am fost pacalita de fosta patroana sa-mi dau demisia cu acordul ambelor parti de la data de 19 octombrie ,problema este ce pe 16si 17 octombrie am fost la ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu neplatite chyp chyp Saluate, Am 8 zile de condiu pe care firma unde am lucrat nu vrea sa mi-le plateasca. Ce pot sa fac? Cum pot actiona pe cale legala? Ce pot face in aceasta ... (vezi toată discuția)