avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In urma unei concedieri abuzive angajatorul refuza ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In urma unei concedieri abuzive angajatorul refuza plata concediului de odihna si semnarea statelor de plata

Am fost pacalita de fosta patroana sa-mi dau demisia cu acordul ambelor parti de la data de 19 octombrie ,problema este ce pe 16si 17 octombrie am fost la munca si demisia figureaza cu data de 15 dovezi am de la ea mesaje pe tel pt niste comenzi si camerele de supreveghere din interiorul magazinului nu vrea sa-mi dea banii pe cele 2 zile lucrate si cat timp am lucrat la dansa nu am semnat condica prezenta,stat salariu,nici concediu de odihna platit sau luat.La cererea mea sa imi dea drepturile au refuzat spunandu-mica statele sunt semnate si nu mai tin eu minte ,banii pe concediu i-am primit si am semnat pt ei dar nu mai tin eu minte plus amenintari la adresa familiei si a copilului meu in caz de le fac vreo reclamatie la itm sau garda financiara .Fostul meu loc de munca era intr-un magazin mixt de cartier,ca ea are 2 avocati si multe cunostinte care n-are ce sa-i faca si eu nu o sa-mi permit sa ma duc mai departe .legal ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 26 Noiembrie 2013
Sesizati ITM-ul local cu privire la situatia dvs. Inspectorii vor efectua un control si vor verifica cele semnalate de dvs. Daca descopera state de plata semnate in dreptul numelui dvs, iar dvs sustineti ca nu le-ati semnat, puteti depune o plangere penala pentru fals si uz de fals.
pentru plangere penala de fals si uz de fals am nevoie si de o expertiza grafologica dar am inteles ca trebuie facuta de un mediator ca sa fie aprobata in instanta.Ce sanse am sa castig?
Plangerea penala nu trebuie s-o faca un mediator. Se face de catre dvs.
dar in legatura cu munca la negru vorbim de cele 2 zile cu ce am pot sa dovedesc ceva?Adica in sensul eu am demisie semnata pe 15 si pe 16 si 17 am fost la munca,cum poate sa se scape cu asta daca sunt si martori clientii ,iar ea m-a amenintat ca aduce martori precum mi-a dat banii de concediu
am inteles eu trebuie sa fac plangerea dar ca expertiza sa fie acceptata in instanta cum trebuie sa procedez

Alte discuții în legătură

Intrerupere contract de munca pe perioada determinata danalex1971 danalex1971 Am fost angajat cu contract de munca pe perioada determinata, dar inainte de expirarea contractului[b] seful meu m-a pacalit sa semnez pe loc desfacerea ... (vezi toată discuția)
Lncetare contract cosmin20141 cosmin20141 Buna ziua, Doresc sa stiu daca am fost la o firma, unde dupa cateva interviuri mi-au spus ca ma aleg pe mine din multi candidati, am facut o cerere de mana ... (vezi toată discuția)
Decizie de desfacere a contractului individual de munca camelllya camelllya Am primit de la fostul angajator decizia de desfacere a contractului de munca care a fost depusa la ITM in luna noiembrie 2010 : \"Avand in vedere cererea ... (vezi toată discuția)