avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare in functia publica de conducere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare in functia publica de conducere

Buna ziua.
Pentru organizarea examenului de promovare in functia publica de conducere (la nivel local)se solicita avizul ANFP sau doar se instiinteaza?
Daca se organizeaza examen si nu concurs ( intrucat un singur functionar indeplineste conditia de ocupare a fp de conducere) trebuie publicat anuntul in MO?
Rog un raspuns urgent.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: filozoful , utilizator 18:14, 19 Aprilie 2011
Buna seara !
La ce functie publica de conducere va referiti ?
sef birou
se organizeaza EXAMEN,care poate fi GRILA.
SE INSTIINTEAZA ANFPul.
Din moment ce vorbim de promovare in functie pentru ce se mai face atata tevatura?
Puneti-l pe om in functie cu un examen grila ,pentru ca fiind promovare se subintelege ca omul respectiv chiar lucreaza cu asa ceva si chiar se pricepe.
Atata reticenta la posturile de sef birou,iar la directori se face un interviu.Zau asa!


H.G. nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici

ART. 141 Concursul sau examenul pentru promovare în funcţiile publice de conducere se organizează cu încadrarea în fondurile bugetare alocate, în conformitate cu competenţele stabilite conform legii pentru organizarea concursului de recrutare.
ART. 142 (1) Componenţa comisiei de concurs, respectiv a comisiei de soluţionare a contestaţiilor se stabileşte conform regulilor prevăzute prin prezenta hotărâre pentru concursul de recrutare.

ART. 51 (1) Proba scrisă constă în redactarea unei lucrări şi/sau în rezolvarea unor teste-grilă.

Indiferent de functie.
Normal se publica un anunt de scoatere a acestei functii la concurs. In anunt se va preciza conditiile participarii, in ce consta examenul ( test grila, interviu, ambele, etc), data concursului, tematica si bibliografia. Asa se procedeaza la functionarii publici.
HG 611/2008:
SECŢIUNEA a 4-a
Promovarea in functii publice de conducere

Art. 140. - Functionarii publici pot promova intr-o functie publica de conducere vacanta, pe baza de examen sau concurs.
Art. 141. - Concursul sau examenul pentru promovare in functiile publice de conducere se organizeaza cu incadrarea in fondurile bugetare alocate, in conformitate cu competentele stabilite conform legii pentru organizarea concursului de recrutare.
Art. 142. - (1) Componenta comisiei de concurs, respectiv a comisiei de solutionare a contestatiilor se stabileste conform regulilor prevazute prin prezenta hotarare pentru concursul de recrutare.
(2) Prevederile art. 16-72 se aplica in mod corespunzator.
Art. 143. - Dosarul de concurs depus de catre candidati la concursul de promovare in functii publice de conducere va contine in mod obligatoriu:
a) formularul de inscriere prevazut in anexa nr. 3;
b) copia actului de identitate;
c) copiile diplomelor de studii si ale altor acte care atesta efectuarea unor specializari;
d) copie de pe diploma de masterat sau de studii postuniversitare in domeniul administratiei publice, management ori in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice;
e) copia carnetului de munca sau, dupa caz, o adeverinta care sa ateste vechimea in munca si, dupa caz, in specialitatea studiilor necesare ocuparii functiei publice.

art.58*, alin.(4) din L188/1999, respectiv " (4) Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici poate delega autorităţilor sau instituţiilor publice, în condiţiile legii, competenţa de a organiza concursuri de recrutare pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere generale şi specifice.", da posibilitatea organizarii concursului la nivel local? Care este procedura de obtinere a delegarii?










Alte discuții în legătură

Test-grila la examenul de promovare filozoful filozoful De curand am intrat in posesia unui zvon conform caruia la examenul de promovare in functia de conducere sef serviciu s-ar da test grila a cate 10 intrebari.As ... (vezi toată discuția)
Concurs ocupare post de secretar oras PRUNA CORINA PRUNA CORINA De la comp. resurse umane ,se va anunta la ANFP scoaterea la concurs a postului de secretar care este vacant.Indeplinesc conditiile ,dar ma tem de ... (vezi toată discuția)
Promovarea in functie publica de conducere? IORDANA IORDANA Buna. As dori o lamurire daca se poate: pentru promovarea in functie publica de conducere, de ex. sef serviciu: o persoana care indeplineste fct. de Inspector ... (vezi toată discuția)