avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartitoare

in ce conditii legale putem renunta la repartitoarele de caldura,ca asociatie
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:38, 5 Aprilie 2011
Conditionat de clauzele contractuale,,puteti sa reziliati contractul ,daca va asumati responsabilitatea achitarii sumelor eventual mentionatepentru situatia respectiva
Daca obligatiile financiare sunt apreciabile, asteptati ,decaderea termenului si cu o luna inainte ,comunicati la ISTA interesul dvs pentru incetarea colaborarii
pentru renuntarea la repartitoare trebuiesc sa fie de acord toti proprietari de asociatie?
Daca sunteti un proprietar care vorbiti in nume propriu, nu trebuie sa renuntati la niciun contract, ci sa comunicati administratorului ca incepand cu luna de.... nu mai predati citirea indecsilor. Vi se va calcula caldura dupa algoritmul "cea mai scumpa caldura de la apartamentele similare + 10% - comisionul de calcul".

In acelasi mod poate proceda oricine nu mai doreste calculul pe baza masuratorii cu repartitoare.
Daca vor ramane suficient de putini in sistem, vor renunta si ei din cauza costurilor crescute.
Deci nu trebuie sa reziliati nimic. Firma daca nu mai are de lucru nu va cere nicio compensatie in bani, dar daca renuntati in mod explicit la contract e posibil sa trebuiasca sa platiti daune cerute in instanta, ca asociatie semnatara a unui contract.


Interventie moderator
@goe_07
Va rog sa stergeti numele firmei, despre care nici macar nu este vorba in mesajul utilizatorului. Daca nu va conformati, va sterg mesajele.
Prin Regulamentul de postare, pe care va recomand sa-l mai cititi din cand in cand se interzice discutarea specifica a firmelor sau numelor de persoane sub sloganul "aici se discuta problema si nu persoane"
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare consum de energie termica anatole anatole O asociatie de proprietari poate sa rezilieze contractul cu S.C. ISTA Romania S.R.L. si administratorul asoociatiei sa imparta el consumul de energie termica ? (vezi toată discuția)
Plata citire repartiroare andreeaene andreeaene buna ziua, acociatia blocului in care m-am mutat are contract pentru citirea repartitoarelor cu firma ista. eu sunt debransata si am centrala proprie si ... (vezi toată discuția)
Recalculare caldura imobil nelocuit irinapaula irinapaula Buna ziua, Sunt proprietara(rezidenta in Bacau) unui imobil situat in Iasi si care din luna decembrie 2019 nu a mai fost locuit. Acest lucru a fost adus la ... (vezi toată discuția)