avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa dau in judecata statul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa dau in judecata statul?

Doctrina defineste servitutea ca fiind dreptul real principal derivat, perpetuu si indivizibil, constituit asupra unui imobil numit fond aservit, pentru uzul si utilitatea altui imobil, numit fond dominant, imobile care apartin la proprietari diferiti.
Intrebare: Eu sunt proprietarul fondului dominant iar " statul "proprietarul fondului aservit. Pot sa dau statul in judecata pentru ca statul a vandut si nu mi-a acordat dreptul de vervitute?
Daca dreptul de servitute exista inaintea vanzarii , noul proprietar este obligat la respectarea servitutii. Despre ce fel de servitute este vorba?
Pana nu exista servitute, nu putem vorbi de un fond dominant, respectiv aservit.

Daca este vorba despre o servitute de trecere, si daca dumneavoastra nu aveti acces la calea publica decat pe terenul statului, atunci puteti demara chiar si acum demersurile pentru obtinerea dreptului de servitute, chiar daca terenul nu s-ar mai afla in proprietatea statului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna drum de servitute? mieluu mieluu ma tot invirt in jurul drumului de servitute in cazul meu. va multumesc pentru informatii. (vezi toată discuția)
Servitute de trecere cu sau fara despagubiri _adi_ _adi_ Bunicul a detinut o parcela de teren de 6000m inainte de 1990. A vandut 1000m in 1991 ( casa si terenul de langa casa) S-a facut in asa fel schita terenului ... (vezi toată discuția)
Servitute - drept de trecere bogda_24 bogda_24 care este diferenta dintre servitute si drept de trecere? (vezi toată discuția)