avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PSI si SSM pentru pfa crotorie comanda???
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PSI si SSM pentru pfa crotorie comanda???

"Conform legii 319/2006 orice firma care are angajati este obligata prin lege sa aibe contract cu un serviciu extern de prevenire si protectie pentru a intocmi documentatia specifica pe linie de SSM si PSI (evaluari de risc , planul de prevenire si protectie pentru fiecare meserie in parte, etc.) si pentru a efectua de asemenea instruirea periodica a salariatilor, elaborarea tematicilor de instruire si completarea in fise."
Asta pentru cei care au angajati , ok?! dar eu care sunt pfa neplatotoare de tva , la norma de venit , mai am nevoie sa inchei contract cu psi-ul si ssm-ul? .Va intreb asta pentru ca am citit pe undeva despre un pfa pe coafor care a primit o amenda de vre-o 8000 .
Va multumesc!


Pai da, este atelier intr-un spatiu inchiriat , la parterul unei vile. Adica sa ma mai pregatesc pentru inca o plata de parca nu sunt ele si asa destule...Va multumesc si pe viitor voi mai reveni si cu alte probleme sper eu ca minore.
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
denisa-m, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters167247 , utilizator 23:31, 4 Aprilie 2011
Sunteti persoana juridica. La urma urmei, trebuie din punct de vedere al PSI, trebuie sa aveti un plan de avacuare pentru punctul de lucru. SSM deasemenea pentru dumneavoastra.

:luck:
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2011
ContSters167247, utilizator
1. PFA nu este persoana juridica.
2. Daca prestati profesia la domiciliu dvs. nu vad de ce ati avea nevoie de SSM si PSI. Daca v-ar obliga vreo lege atunci ar insemna ca orice proprietar de masina de cusut trebuie sa-si faca SSM si PSI.
3. Daca aveti un atelier de croitorie atunci atunci treaba se schimba deoarece in atelierul dvs probabil au acces si clienti si furnizori de materiale...
Cred ca asta este motivul pentru care a fost amendat PFA-ul respectiv.
Are cod fiscal? Eu cred ca se aplica toate prevederile unei persoane juridice...chiar asimilate fiind.

:coffee:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Psi si ssm pt pfa? Bogo4us Bogo4us Buna ziua, Vreau sa angajez o persoana pentru functia de croitor. Persoana respectiva accepta sa colaboreze pe PFA - ul propriu. Mai este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Securitatea muncii la o firma de transp. cu sediul social acasa PAULA STOICA PAULA STOICA \"Conform legii 319/2006 orice firma care are angajati este obligata prin lege sa aibe contract cu un serviciu extern de prevenire si protectie pentru a ... (vezi toată discuția)
Instruire protectia muncii asociatie de catre inspector ssm care nu este angajat cyan cyan O persoana care detine un certificat de absolvire recunoscut MMFPS obtinut in urma participarii la un curs de specializare de 80 de ore pentru ocupatia de ... (vezi toată discuția)