avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... data incetarii CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

data incetarii CIM

Va rog sa imi spuneti daca prin data incetarii contratului individual de munca se intelege ultima zi lucrata si daca da...aceasta data va apare in revisal ca data incetarii? Sau data incetarii este prima zi nelucrata si atunci aceasta va apare in revisal?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 6 Aprilie 2011
La data incetarii contractului treceti urmatoarea zi, caci ultima zi lucrata inseamna ca inca nu a incetat contractul..salariatul inca presteaza munca in temeiul contractului.
Aceeasi data a incetarii contractului o mentionati si in revisal.
multumesc.
ursuletroz a scris:

La data incetarii contractului treceti urmatoarea zi, caci ultima zi lucrata inseamna ca inca nu a incetat contractul..salariatul inca presteaza munca in temeiul contractului.
Aceeasi data a incetarii contractului o mentionati si in revisal.


N-as de acord cu aceasta sustinere ... de exemplu, art.56 lit.j C.mun. prevede ca, c.i.m. inceteaza de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat.
Daca , de exemplu, am incheiat un c.i.m. pe durata 01.01.2011 - 01.04.2011 , c.i.m. va inceta de drept pe data de 01.04.2011 si pe pe data de 02.04.2011.
Bineinteles ca asa este, dle freelis, insa chiar si in aceasta situatie ultima zi lucrata nu va fi 01.04.2011. Utilizatorul a intrebat daca prin data incetarii contratului individual de munca se intelege ultima zi lucrata, iar eu am raspuns exact la acea intrebare.
Cu stima,
Cristina Panait

De ce sa nu fie ultima zi lucrata ? ... unde este prevazut ca, c.i.m. inceteaza in prima zi urmatoare ultimei zile lucrate de salariat ?

Alte discuții în legătură

Demisie madina71 madina71 Buna ziua! Un angajat vrea sa isi dea demisia astfel incat 31 iulie sa fie ultima zi lucrata la unitatea mea, pe data de 1 aug urmand sa se angajeze in alta ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in revisal desfacere c.i.m. level level Am un angajat care si-a dat demisia in data de 09.08.2011.Perioada de preaviz este 20 de zile lucratoare. La ce data trebuie sa transmit desfacerea ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie cris2279 cris2279 Buna ziua, Am o situatie: imi puteti confirma va rog ca nu gresesc? Demisie: 31.05.2013 Preaviz: 20 zile lucratoare In acest caz: Data incetare: ... (vezi toată discuția)