avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna ziua!
Un angajat vrea sa isi dea demisia astfel incat 31 iulie sa fie ultima zi lucrata la unitatea mea, pe data de 1 aug urmand sa se angajeze in alta parte. Am urmatoarele neclaritati:
1. Pe cererea de demisie ar trebui sa scrie " demisia incepand cu data de 30.07 sai 1.08"?
2. Revisalul in ce zi ar trebui sa-l transmit: pe 31 sau 1?
3 data incetarii ctr este 31 sau 1?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:09, 28 Iulie 2012
1. Ca sa o rezolvati mai rapid sa faca salariatul o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) cu data de 01.08.2012.

2. Inregistrarea in Revisal se face in data de 01.08.2012.
@ madina71

1. Daca este vorba despre demisie ar trebui sa stiti ca regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii.
De asemenea, angajatorul are psoibilitatea de arenunta total sau partial la termenul de preaviz.

Asadar, daca salariatul isi va prezenta demisia , angajatorul va trebui sa puna rezolutia pe cererea lui de demisie ”cu sau fara preaviz”.

2. Prin urmare, daca dorea ca data incetarii raportului de munca sa fie 01.08.2012 , trebuie ca angajatorul sa renunte partial la termenul de preaviz sau total la acesta.

3. Art.81 alin.7 c.mun. reglementeaza care este data incetarii c.i.m. prin demisie , si anume : Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.

4. Revisal se completeaza si se transmite la data incetarii c.i.m., in situatia incetarii raportului de munca... astfel, daca data incetarii c.i.m. este 31.07.2012 , atunci revisal-ul se va transmite la aceasta data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim conf art 81 alin 7 anieta anieta Buna ziua inca o data, Revin cu o alta intrebare, cu privire la incetarea CIM conf. art 81 alin 7 din Codul Muncii: Se poate face incetarea CIM a unui ... (vezi toată discuția)
Transmitere revisal -decizie desfacere cim ioanaep ioanaep Buna ziua, Intrebarea mea este: cand trebuie transmis revisalul la ITM in cazul deciziei de desfacere a contractului de munca, ultima zi in care se lucreaza ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi criistiina criistiina Mai exista demisie la zi? pot folosi aceasta cerere? Subsemnatul ________________ domiciliat in __________ , Str. _________________, identificat cu C.I. ... (vezi toată discuția)