avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mi-am pierdut decizia privind acordarea indemnizatiei ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mi-am pierdut decizia privind acordarea indemnizatiei pentru CCC

Mi-am pierdut decizia privind acordarea indemnizatiei ptr.cresterea copilului.As vrea ca cineva sa ma indrume unde trebuie sa ma adresez ptr "a o recupera",pe 18 aprilie2011 trebuie sa ma internez in spital si am nevoie de acest document ptr.a-mi elibera unui document de la CASS ca sunt asigurata.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:30, 10 Aprilie 2011
Stiam de aceasta obligatie de a ma reangaja,dar mi sa spus ca nu cu art.65 o sa-mi desfinteze contractul.Daca fata implineste 2 ani pe 19 aprilie eu ar trebui sa incep lucrul pe 20aprilie?Daca pe 18 aprilie am operatie cum o sa-mi desfaca contractul?Mi se pare ca vor sa ocoleasca ceva dar nu vreau ca pe seama mea.Inca n-am auzit ca in timp ce este cineva internat in spital se desface contractul.Actioneaza asa deoarece am anuntat din timp?M-am simtit obligata intr-un fel sa dau in cunostinta din timp faptul ca nu ma prezint la lucru,au dreptul sa procedeze asa?Pe ce motive o sa-mi desfaca contractul?Mi se pare foarte ciudat,dupa o operatie sa nu beneficiez de nimic,nici de concediu(la spital mi-au zis ca am dreptul la o luna de concediu medical dupa interventia respectiva)nici asiguraea de sanatate nu va fi platita tot timpul internarii mele si sa ma trezesc cu factura de la spital,si nici in somaj nu o sa intru.Se poate asa ceva?Va rog mult sa-mi raspundeti,chiar ma preseaza timpul,mai am doar o saptamana sa-mi clarific macar situatia mea de asigurat.Va multumesc
1. Trebuie sa reluati activitatea pe 20 aprilie.
2. Nu va poate inceta CIM in timp ce sunteti in concediu medical.
3. Nu va poate inceta CIM decat in conditiile legii asa ca nu mai fiti ingrijorata.
4. Pe timpul concediului medica sunteti asigurata la sanatate.
5. Nu platiti spitalizarea fiindca ati fost in CCC si ati fost asigurata la sanatate.
6. Cred ca angajatorul vrea sa va sperie si atata tot.
7. Orice probleme aveti cu angajatorul sesizati imediat ITM.
8. Inainte de a se termina CCC sa faceti cererea de incetare a suspendarii CIM si reluare a activitatii in baza aceluiasi CIM. Apoi anuntati ca sunteti in concediu medical.
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere la serviciu dupa ccc m_c m_c Buna ziua ! pe data de 17 iulie fetita mea implineste 2 anisori ,terminandu-se altfel concediul de crestere copil,urmind sa ma reintorc la sevici.Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Concediu medical ptr operatie la ochi-strabism bogdan2014 bogdan2014 Buna ziua, trebuie sa-mi fac o operatie de strabism la unul din ochi. Am dreptul la concediu medical si cat timp, si cine il acorda? Nu am mai fost de 10 ... (vezi toată discuția)
Concediere in timpul concediului de crestere copil burlanraduionut burlanraduionut Buna ziua. Am si eu cateva intrebari prin care sper sa lamuresc situatia de angajat sau neangajat a sotiei. Sotia a intrat in CIC in data de 30.10.2009 si ar ... (vezi toată discuția)