avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda in urma furtului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda in urma furtului

Buna ziua. Ieri tot cam pe la aceasta ora am sustras dintr-un magazin o jucarie ; fapt in urma caruia am ajuns la politie.Dintr-o prostie, un moment negandit. Cert este ca am achitat bunul sustras si imi doresc sa stiu cam la ce suna de bani trebuie sa ma astept sa platesc in urma amenzii pe care o voi primi?In cat timp va venii amenda? Si daca pot face ceva astfel incat nimeni sa nu afle de acest incident(familia),sau macar sa nu vina amenda acasa, sa o ridic eu de la un oficiu postal.Mentionez ca sunt majora si nu am mai avut niciodata probleme de genul acest si nici de alt fel cu politia. Va rog sa ma ajutati.multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 14:00, 7 Aprilie 2011
furtul este o infractiune prevazuta de art. 208 cod penal.
Urmeaza niste cercetari ale organului de cercetare penala a politiei. Vor urma audieri, citatii la domiciliu.
Din practica acestor gen de fapte cu prejudiciu mic, nu se va ajunge in instanta.
Ce acte au fost intocmite la politie?
o declaratie a mea si inca una a domnului care m-a audiat. Eu achitand suma de 20 de lei a inteles ca nu stiam ce a fost in capul meu deoarece aveam bani sa platesc. La acele acte au fost atasate si bonul fiscal ,cum ca am achitat ceea ce incercasem sa sustrag.Mi-au spus doa ca voi primii o amenda de la parchet.Va multumesc pentru raspuns
Da, este exact cum v-am explicat. In cauza s-a deschis un dosar de urmarire penala. Vor urma cateva audieri a persoanelor implicate ( martori, vanzator, agentii de paza care v-au depistat, etc). Se va incepe urmarirea penala impotriva dvs. O sa fiti iar chemata si audiata obligatoriu in prezenta unui avocat ales de dvs, sau din oficiu. Urmeaza propunerea organului de cercetare penala de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ. Dosarul va fi inaintat parchetului cu aceasta propunere. daca procurorul este de acord cu propunerea, va va sanctiona cu amenda.
e putin probabil ca parintii sa nu afle, poate ar fi bine sa le spuneti dvs inainte ca ei sa afle
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru furt din supermarket petrescu alina petrescu alina Verisoara mea a fost prinsa intr-un supermarket avand in geanta o crema de fata in valoare de 20 lei neachitata. A fost chemata politia, s-a restituit produsul ... (vezi toată discuția)
Furt g3o g3o Buna seara.Am o nelamurire.O persoana X sa zicem a fost prinsa ca a furat un sac cu detergent dintr-un magazin prin camera video.A fost dusa la politie in urma ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket. care este procedura? andrada2222 andrada2222 Care este procedura in cazul unui furt din supermarket unde prejudiciul a fost recuperat si chemata politia? S-a luat o declaratie la seful de supermarket si ... (vezi toată discuția)