avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Care e baza legala pt.majorarea taxelor si impozitelor ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Care e baza legala pt.majorarea taxelor si impozitelor locale?

As dori sa stiu in ce lege se prevede cum se majoreaza taxele si impozitele locale prin Hot.a Consiliului Local.Exista limite minime si maxime ale acestor taxe si impozite,sau stabilirea lor este lasata la latitudinea consilierilor locali?
Cel mai recent răspuns: cri_secret_ina , utilizator 10:59, 11 Aprilie 2011
Codul fiscal stabileste limitele.
Legea nr.571/2003,republicata nu prevede limitele(minime si maxime) taxelor speciale prevazute de art.282,Cap.IX.
Nici O.U.G nr.45/2003 privind finantele publice locale nu prevede limite minime sau maxime,referitoare la aceste taxe speciale,reglementate de art.26.
In aceste conditii,tinand cont de prevederile legilor mai sus-mentionate,se poate lasa la latitudinea consiliilor locale stabilirea nivelului acestora?
Iar legat de majorarea acestor taxe speciale,se aplica prevederile art.287,Cod fiscal?Adica se pot majora doar cu 20%?:sorry::help:
Taxele speciale respective sunt lasate in totalitate la latitudinea consiliului local (totusi, cand se stabilesc, trebuie facut un raport de specialitate din care sa reiasa o analiza de pret, altfe, poate ca un cetatean vesel ataca hotararea ca nefundamentata si castiga:D). Deci, trebuie facut un studiu, ceva, din care sa reiasa valoarea respectiva, nu poti sa vii intr-o dimineata si sa zici ca taxa speciala pentru (sa zicem) paza comunei este de 2000 RON/luna de familie, fara sa justifici cum ai ajuns la valoarea aceea.
=D>Multumesc pt.raspunsul prompt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite si taxe care pot fi modificate de consiliul local bogdan77m bogdan77m Care sunt impozitele si taxele locale, pe care un consiliu local le poate modifica, in sensul de a hotari cu privire la micsorarea sau majorarea acestora? (vezi toată discuția)
Decizie de impunere pt stabilirea contributiei de asig sociale de sanatate 2012 care vine ca regularizare de plata in 2017 Loredana Strajan Loredana Strajan Buna ziua, In data de 26.o9.2017 am primit o notificare de plata de la ANAF in care mi se aduce la cunostinta ca am de plata o suma de 1273 ron reprezentand ... (vezi toată discuția)
Cadru legal sonia.maria sonia.maria Care este temeiul legal in baza caruia se pot stabili urmatoarele taxe in cadrul unei primarii:taxa de cununie civila(pt oficierea casatoriilor sambata si ... (vezi toată discuția)