avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare punct de lucru

buna ziua,
imi spuneti va rog ce acte sunt sunt necesare pentru deschiderea unui punct de lucru?
Specific ca contractul de inchiriere este incheiat intre persoana fizica si societatea noastra.
Cel mai recent răspuns: Ostafi Daniel Adrian , Consilier juridic 19:21, 26 Aprilie 2011
e bloc de locuinte dar la parter sunt spatii comerciale , asa e prevazut blocul din con
structie
Legea (230/2007) spune in felul urmator:

Schimbarea destinaţiei locuinţelor, precum şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă faţă de destinaţia iniţială, conform proiectului iniţial al clădirii cu locuinţe, se poate face numai cu avizul comitetului executiv şi cu acceptul proprietarilor direct afectaţi cu care se învecinează, pe plan orizontal şi vertical, spaţiul supus schimbării

Drept urmare, daca dvs inchiriati un spatiu dintr-un bloc dar care de la bun inceput a fost proiectat ca spatiu comercial, nu va trebuie vreun acord.

Observ ca spuneti ca ORC v-a cerut un aviz de la asociatie care sa ateste destinatia spatiului. Puteti cere asa ceva, intrucat nu e acordul mentionat in lege pentru schimbarea destinatiei ci doar o recunoastere a situatiei existente. Se complica lucrurile daca nu il puteti obtine, dar mai e pana acolo.
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator
Ati putea incerca si cu un Extras de Informare de la Cadastru sau cu un Certificat Fiscal..
De obicei, in aceste documente apare si destinatia spatiului si nu vad nici un motiv pentru care cei de la Registrul Comertului nu le-ar accepta !
Daca imi deschid un punct de lucru si, la sediul social nu o sa mai desfasor activitate, trebuie sa completez cumva declaratia model 1?
declaratia model 1 se da doar daca - a) persoana juridică nu desfăşoară, la sediul social sau la sediile secundare, activităţile declarate, o perioadă de maximum 3 ani.
La sediul social vor fi activitati proprii de birou (organizarea afacerii).
Nu e necesar sa se dea declaratie model 1

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de lucru in alt oras, cand firma este inmatriculata in bucuresti Isabela68 Isabela68 Daca ma poate consilia cineva in legatura cu acest aspect, si anume ce trebuie facut, ce acte sunt necesare. Daca este adevarat ca punctele de lucru ... (vezi toată discuția)
Desfiintare punct de lucru elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un model de Decizie asociat unic pentru desfiintarea punctului de lucru. De asemenea, va rog sa imi spuneti cu ... (vezi toată discuția)
Dosar pentru punctul de lucru gent gent As vrea sa stiu ce acte imi sant necesare la onrc pentru deschiderea unui punct de lucru (vezi toată discuția)