Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Intrebarea este - pot aduna intervalele anterioare angajarii ca ofiter (in special armata si scoala militara, avand in vedere ca am lucrat inainte de incorporare)?
Ciudat este ca stagiul minim - indeplinit deja - ar fi, in cazul meu, de 21+2+3=26 ani, adica mai mare decat stagiul complet necesar - neindeplinit, pt ca nu ia in calcul armata si scoala.
Cred ca perioada mea contributiva este in prezent de 21+1,6(lucru fabrica)= 22/6. Deci as mai avea inca 3 ani pana sa pot solicita pensionarea. Gresesc?
Reducerea ar fi, conform art.55 tabelul nr.2 (la care ma incadrez), de 10/6.
ionion64 a scris:
Intrebarea este - pot aduna intervalele anterioare angajarii ca ofiter (in special armata si scoala militara, avand in vedere ca am lucrat inainte de incorporare)?
Nu, stagiul complet de cotizare nu cuprinde si aceste perioade. In cazul dvs., perioada in care ati satisfacut stagiul militar si perioada in care ati urmat scoala militara sunt avute in vedere la stabilirea stagiului minim de cotizare in specialitate.
Va lamureste pe deplin art. 37 din HG nr. 257/2011, pe care il puteti citi mai jos:
www.avocatnet.ro/content/art...
Daca reveniti cu intrebari, va rog sa precizati data nasterii dvs.