avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie, activitate in cadrul MAI
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie, activitate in cadrul MAI

Lucrez in MAI ca si politist din anul 1987(in afara de cei trei ani de scoala militara)
La art 41 alin. 2 din HG 257 din 2011 privind normele de aplicare ale Legii 263 din 2011 privind pensiile publice, se stipuleaza: " În situatia cadrelor militare, soldatilor si gradatilor voluntari, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, reducerea varstelor standard de pensionare se face din varstele standard prevazute in anexa nr. 6 la lege, numai in conditiile realizarii stagiului minim de cotizare in specialitate."
Ma intereseaza daca in aceste conditii pot sa ies la pensie conform textului de lege mentionat mai sus si in conditiile reorganizarii unitatii.
Mentionez ca sunt nascut la data de 06 ianuarie 1966.
Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:26, 27 Decembrie 2011
Pentru o persoana nascuta in ianuarie 1966 varsta standard de pensionare este de 58 de ani si 4 luni, stagiul complet de cotizare este de 26 de ani si 9 luni iar stagiul minim de cotizare in specialitate este de 18 ani si 4 luni.

Dvs. ati realizat stagiul minim de cotizare in specialitate. Art. 41, alin. (2) din HG nr. 257/2011 se refera la reducerea varstelor standard de pensionare pentru activitatea lucrata in grupe de munca sau in conditii deosebite sau speciale. Dvs. nu ati precizat daca ati lucrat in grupe de munca sau in conditii deosebite ori speciale si nici care este perioada lucrata in aceste conditii. Va rog sa reveniti si sa precizati in ce conditii ati lucrat in cadrul MAI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pporfiroiu pporfiroiu cum se mai poate iesi la pensie din politie????????????????? :((:sorry::sorry: (vezi toată discuția)
Pensie militara ionut19840 ionut19840 buna ziua. sunt nascut in ianuarie 1960. am fost cadru militar, am 26 de ani de stagiu de cotizare, 11 ani conditii speciale, 2 ani conditii deosebite. imi ... (vezi toată discuția)
Solicitare referitor drept de pensie militara pentru sgv conform legii 263/2010 romica66 romica66 Buna ziua, Ma numesc Nicolae Romulus Filip, am fost angajat ca militar pe baza de contract/sgv si am fost trecut in rezerva pe data de 4 aprilie 2009, la ... (vezi toată discuția)