avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare CIM

Poate angajatorul sa desfaca CIM atita timp cit salariatul este in CM?#-o
Cel mai recent răspuns: cristiolteanu , utilizator 20:46, 8 Aprilie 2011
Pe durata concediului medical este interzisa concedierea, exceptie facand concedierea ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului.
Dar daca salariatul este angajat cu CIM pe perioada determinata iar aceasta expira pe durata CM? Ce va trebui sa faca angajatorul? Va multumesc anticipat!!!
Daca nu decide prelungirea duratei c.i.m., acesta va inceta de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat.
1. CIM pe perioada determinata incetteaza, de drept, la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat.

2. In cazul prezentat de dvs. se aplica prevederile OUG 158/2005:
Art. 32. - (1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendã temporar activitatea sau activitatea acestuia înceteazã prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciarã, lichidare judiciarã, faliment sau prin orice altã modalitate prevãzutã de lege, drepturile prevãzute la art. 2 alin. (1), care s-au nãscut anterior ivirii acestor situaţii, se achitã din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplicã şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncã, a expirat termenul pentru care a fost exercitatã funcţia publicã ori a expirat mandatul în baza cãruia a desfãşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autoritãţii executive, legislative ori judecãtoreşti.
(3) Drepturile achitate în condiţiile prevãzute la alin. (1) urmeazã a fi recuperate de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate de la angajator, dupã caz, conform legii.

3. Din Normele de aplicare a OUG 158/2005:
Art. 62. - În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendã temporar activitatea sau activitatea acestuia înceteazã prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciarã, lichidare judiciarã, faliment sau prin orice altã modalitate prevãzutã de lege, drepturile prevãzute la art. 2 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005, care s-au nãscut anterior ivirii acestor situaţii, se achitã din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate.

Art. 63. - Prevederile art. 62 se aplicã şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncã, contractul de administrare ori de management, a expirat termenul pentru care a fost exercitatã funcţia publicã ori a expirat mandatul în baza cãruia a desfãşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autoritãţii executive, legislative ori judecãtoreşti.

4. Daca concediul medical continua si dupa incetarea CIM certificatele medicale sunt prezentate la Casa de Asigurari de Sanatate care le calculeaza si le plateste.
Multumesc din suflet pentru ajutor ne vom adresa CAS!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu medical dupa incetarea contractului de munca cristinamarinov cristinamarinov Buna ziua, Am fost angajata cu CIM pe perioada determinata (oct. 2012- iunie 2013). in februarie 2013 am suferit o interventie neurochirurgicala si am ... (vezi toată discuția)
C.i.m. pe durata determinata si concediul medical crocolina3 crocolina3 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Sunt angajat cu un contract pe perioada determinata de 3 luni(se incheie pe 13 octombrie 2016).Din cauza unor ... (vezi toată discuția)
C.i.m. pe durata determinata si concediu medical razvan61 razvan61 Trebuie sa fac o operatie...sunt angajat pe perioada determinata si operatia , impreuna cu concediul ce va urma vor depasi termenul contractului...ce se ... (vezi toată discuția)