avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale majorare capital social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

majorare capital social

La un srl administratorul si asociatul detin 50% fiecare parti sociale.S-au hotarat sa majoreze capitalul social cu 90.000 lei,fiecare creditand firma cu cate 45000 lei .Cum se poate face acest lucru fara sa mai faca firma raportare la oficiul de spalare a banilor?Si cum e mai convenabil sa majorezi valoarea nominala sau nr de parti sociale?
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 14:50, 11 Aprilie 2011
Eu am schitat monografia in baza informatiei initiale (asociatii crediteaza firma); altfel cazul este simplu si clasic...

Succes!
Daca in hotararea AGA este scris:X si Y hotarasc:1.majorarea cap social de la 200 la 100200 astfel;1).50000 lei prin cooptarea ca asociat a lui Z...etc.si depunerea de numerar de Z se face in aceeasi zi este corect?Nu ar trebui mai intai sa se ia decizia de cooptare ca asociat si apoi sa se faca majorarea de capital?
este corect si in aceiasi zi in care se ia hotararea sa fie depus capitalul social. Majorarea se face concomitent cu majorarea de capital pentru ca altfel nu ar putea sa intre in societate ca asociat decat conform art.202 din Legea 31/1990

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer din contul de capital in contul curent miki24 miki24 Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati cu inregistrarile facute pentru a transfera cei 200 lei din contul de capital in contul curent. Eu am procedat asa, ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila retragere asociati mary_catalina mary_catalina Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati. O micro infiintata in iulie 2014 cu 2 asociati, decide ca in luna oct sa renunte la actiuni, in Iocul celor 2 vor fi ... (vezi toată discuția)
Cont bancar capital social Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! În cazul infintarii unui SRL la care se stabileste un capital social de 200 lei acesta se depune (se varsa) in contul curent deschis la o banca si ... (vezi toată discuția)