" Nu sunt indreptatite la restituire sau la alte masuri reparatorii persoanele care au primit despagubiri potrivit acordurilor internationale incheiate de Romania privind reglementarea problemelor financiare in suspensie, enumerate in anexa care face parte integranta din prezenta lege."
As dori sa-mi spuneti daca despagubirile date pt.casele demolate inainte de 89 intra in categoria intra in despagubirile primite potrivit acordurilor internationale incheiate de Romania....
Primaria mi-a dat deja o Dispozitie in care Primaria
spune sa primesc ca masuri reparatorii in echivalent numai diferenta intre valoarea terenului si despagubirea primita la demolarea casei,deoarece n-am facut dovada ca parintii au fost proprietari si pe casa(la teren am avut acut de vanzare-cumparare).
Am facut proces cerand modificarea Dispozitiei data de catre Primarie deoarece cf art 24 din Legea 10 proprietarul este cel trecut in Decretul dat pt. expropierea imobilului,casa si teren,
Am cistigat la fond si la apel,dar acum primaria a facut recurs in care invoca
-exceptia lipsei capacitatii de folosinta procesuala a Primariei
-art 31,alin 2 si 1 in conditiille art5,prin care cei ce au primit despagubiri nu mai au alte drepturi
Deci acum primaria isi neaga propria Dispozitie data acum 2 ani !
Cred ca este vorba de faptul ca Primaria invoca exceptia lipsei calitatii sale procesuale pasive. Adica, Primaria nu este titulara obligatei pentru care a fost chemata in judecata. Aici s-ar putea sa aiba dreptate, intrucat primaria nu este o institutie publica in adevaratul sens al cuvantului, ci un sediu al autoritatii publice locale, autoritate publica locale care poate fi comuna, orasul sau municipiul. Nu stiu pe cine ati chemat in judecata, dar in nici un caz Primaria nu emite decizii. Deciziile se emit de catre primar - primar care este autoritate publica locala si care, in aceasata calitate poate sta intr-un proces, avand calitate procesuala activa sau pasiva , dupa caz. Deci, daca decizia a fost data de primar iar dvs ati chemat in judecata Primaria, este clar ca primaria nu are calitate procesuala pasiva si asta este o exceptie dirimanta, care stinge procesul pe cale de exceptie, fara a se mai ajunge la judecata pe fond/.
Exceptia privind calitatea procesuala se poate invoca in ori ce faza a procesului, inclusiv in caile de atac. Asa ca va trebui sa o luati de la capat. Daca decizia a fost data de primar, o atacati, insa ma gandesc ca acum s-ar putea invoca exceptia tardivitaii . Daca decizia nu este emisa de primar ci de .... primarie .... desi ma indoiesc ca ar fi putut comite o asemenea greseala , atunci trebuie sa chemati in contenciosul administrativ primarul pentru a fi obligat sa emita decizia si abia dupa aceea sa porniti un nou proces, daca decizia nu va este favorabila.
recurs
aser
Pentru acela caruia i-a fost favorabila decizia Curtii de apel si care e apoi e chemat la recurs de partea opusa poate invoca in intimpinarea ceruta o exceptie ... (vezi toată discuția)
Retrocedari
imlaurentiu
Bunicul meu a avut o casa in centrul orasului iar pe vremea raposatului i-a fost confiscat terenul si casa i-a fost daramata . Atunci a primit o despagubire ... (vezi toată discuția)