avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... OUG nr. 51/2008 privind ajutorul public judiciar in ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

OUG nr. 51/2008 privind ajutorul public judiciar in materie civila NEED HELP ;))

OUG nr. 51/2008 privind ajutorul public judiciar in materie civila

Salut.

Sunt interesat daca stie cineva :

+ protocol incheiat intre Ministerul Justitiei si Uniunea Nationala a Barourilor din Romania
DACA S-A FINALIZAT !

pentru cine nu stie despre ce este vorba link aici www.avocatnet.ro/content/art... >


va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 02:20, 18 Iunie 2008
"Avand in vedere ca, potrivit calendarului de adoptare a actelor normative de transpunere a directivelor comunitare in vigoare, Romania avea obligatia transpunerii Directivei Consiliului Uniunii Europene 2003/8/CE privind imbunatatirea accesului la justitie in cazul litigiilor transfrontaliere, prin stabilirea de reguli minimale comune referitoare la asistenta judiciara acordata in cadrul acestor categorii de cauze, tinand cont ca directiva a carei transpunere trebuie asigurata prevede standarde minime pentru ca sistemul de asistenta judiciara sa fie considerat ca asigurand un acces efectiv la justitie cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene, iar preluarea acestor standarde in plan legislativ presupune crearea unor conditii cel putin identice in plan intern, pentru a nu conduce la aparitia unor discriminari intre proprii cetateni si cetatenii celorlalte state membre ori persoane care au domiciliul ori resedinta obisnuita pe teritoriul unui stat membru si care ar solicita asistenta judiciara in fata instantelor sau a altor autoritati cu atributii jurisdictionale romane, avand in vedere ca accesul la justitie - expresie a principiilor democratice intr-un stat de drept si a suprematiei legii - trebuie sa fie efectiv, iar costurile unei proceduri judiciare nu trebuie sa constituie o piedica in incercarea de a apela la justitie pentru realizarea sau apararea unui drept, justificand, in anumite situatii si conditii, sustinerea din partea statului, din resurse financiare publice, in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata, Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta. " sursa" dreptonline.ro

av.vasilescu:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este directiva mvasilescu mvasilescu ca idee, cu cuvintele mele, care nu sunt jurist: eu am inteles ca o directiva aplicabila este obligatoriu de respectat chiar daca nu este transpusa in ... (vezi toată discuția)
Forta juridica a tratatului de la lisabona Adela.Alexandra Adela.Alexandra Ce ati analiza/mentiona in cadrul unui subiect cu tema \"Forta juridica a Tratatului de la Lisabona\"? Multumesc (vezi toată discuția)
Raspunderea statului pentru transpunerea directivelor aidu aidu Dau in judecata statul pt ca mi-a creat prejudiciu prin netraspunerea adecvata a dreptului european. Impotriva cui ma indrept cu actiune: a Statului ... (vezi toată discuția)