avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Conditii de angajare terte persoane in IF
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Conditii de angajare terte persoane in IF

Am deschis de curand o Intreprindere Familiara pt confectii incaltaminte.
As dori sa stiu daca pota sa angajez personal lucrator din afara familiei?
Cel mai recent răspuns: luc_ irina , utilizator 13:30, 20 Octombrie 2008
Pentru organizarea si exploatarea intreprinderii sale, intreprinzatorul persoana fizica, in calitate de angajator persoana fizica, poate angaja terte persoane cu contract individual de munca, inregistrat la inspectoratul teritorial de munca, potrivit legii, si poate colabora cu alte PFA, cu alti intreprinzatori persoane fizice titulari ai unor intreprinderi individuale sau reprezentanti ai unor intreprinderi familiale ori cu alte persoane juridice, pentru efectuarea unei activitati economice, fara ca aceasta sa ii schimbe statutul juridic dobandit potrivit prezentei sectiuni.
cu completarea ca doar intreprinderile individuale infiintate de persoane fizice conf. OG44/2008 pot avea angajati. Daca dvs aveti IF nu puteti face angajari.
Multumesc pentru informatii
Puteti solicita la registru modificarea intreprinderii dvs. potrivit OG 44/08.
În scopul exercitării activităţii pentru care a fost autorizată, întreprinderea familială, prin reprezentantul său, poate colabora cu alte persoane fizice autorizate ca PFA, întreprinzători persoane fizice titulari ai unor întreprinderi individuale sau reprezentanţi ai unor întreprinderi familiale ori cu alte persoane fizice sau juridice, pentru efectuarea unei activităţi economice, fără ca aceasta să îi schimbe statutul juridic dobândit potrivit legii.
Ultima modificare: Marți, 17 Iunie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Diferenta intre persoana fizica autorizata si intreprindere individuala valdomate valdomate va rog sa-mi spuneti ,care e diferenta dintre pfa si intreprindere individuala! (vezi toată discuția)
Pfa poate avea angajati? cercetasa cercetasa sotul meu are un pfa pe un contract de inchiriere spatiu la un vecin in curtea lui, avand un atelier de termopane as vrea sa deschidem un swourum intr o ... (vezi toată discuția)
Conventie civila Kellynda Kellynda Detin o intreprindere individuala domeniul de activitate intocmiri acte. Intrebarea mea ar fi daca pot \"angaja\" pe inca cineva cu conventie civila pentru a ... (vezi toată discuția)