avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna seara.Tatal meu a decedat in urma cu 6 luni si nu am facut succesiunea.In schimb am facut succesiune impreuna cu unchiul si matusa mea dupa bunici (parintii tatalui)tatal meu fiind mostenitor tacit deoarece e decedat.Desi eu cred ca am fost degeaba acolo eu nesemnand nimic.Acum noi vrem sa vindem casa parinteasca (a bunicilor) si sa impartim in trei(eu in locul tatalui meu singurul copil fiind)...intrebarea mea este...trebuie neaparat sa fac succesiune dupa tatal meu?ei doi unchii mei pot vinde casa fara mine?pt. ca noi ne intelegem si nu vreau sa fac acum succesiune dupa tatal meu.si lor le e frica ca nu pot vinde casa fara semnatura mea...ma gandesc daca nu am semnat nimic la succesiune de ce ar trebui semnatura si la vanzarea casei.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: eva_celebrity , utilizator 20:48, 12 Aprilie 2011
si in cazul asta ce sa fac? sa merg la caracal la notar sa-l iau de gat?cum rezolv problema asta ca intradevar ei nu o sa poata vinde casa ceea ce noi dorim. si nici nu pot sa fac succesiune dupa tata perioada asta...
Ce aveti cu notarul, de vreti sa-l luati de gat?
Nu el a facut legea, practic, fie ca ati dezbate-o prin instanta, fie prin notariat, tot trebuie dezbatuta.

Eu va inteleg frustrarea, dar... dura lex, sed lex (legea e dura, dar e lege - si, ca atare, trebuie respectat asa cum este).

Mai bine mergeti la notar sa aflati la ce suma s-ar ridica taxele privind dezbaterea succesiunii (presupun ca acesta este cauza care va impiedica sa o dezbateti).

Daca nu aveti banii necesari, incheiati o promisiune de vanzare-cumparare si luati-i de la cumparatori, ca avans. Dezbateti succesiunea, achitand taxele din avans, si apoi incheiati contractul de vanzare-cumparare.
nu am nimic cu notarul dar raspunsesem la intrebarea "de ce oare nu mi s-a solicitat semnatura"
Eu nu pot face succesiunea dupa tatal meu deoarece devin propietara unui apartament in provincie, iar eu locuiesc si muncesc in Bucuresti si trebuie sa cumpar un apartament in care stau cu chirie iar conditia principala este sa nu detin proprietati;dar as vrea sa nu-i incurc pe unchii mei in vanzarea casei bunicilor.Noi ne intelegem foarte bine si nu as vrea sa fie un impediment problema asta a mea.Ce ma sfatuiti in cazul asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor - un beneficiar decedat Laur94 Laur94 Buna - as aprecia enorm o opinie in legatura cu un Certificat de Mosternitor pentru o gospodarie. Certificatul este pe numele tatalui meu decedat si a sorei ... (vezi toată discuția)
Autorizație demolare Cucinela Cucinela Bună ziua ! Am primit de la bunica mea un pământ pe care este și casa bătrânească . Actele de vânzare cumpărare l-am făcut prin judecătorie ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire dupa bunici ADELA.B ADELA.B Buna ziua , Ma confrunt cu o problema de dezbatere . Bunicii mei au decedat si tatal meu a decedat si nu s-a facut dezbaterea de mostenire asupra unui teren ... (vezi toată discuția)