avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art 80-82 Codul Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art 80-82 Codul Muncii

Buna seara,
Studiind noile modificari aduse Codului Muncii m-am lovit de o problema referitoare la durata CIM -pe durata determinata.
Si anume:
art. 82: `` CIM pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o durata mai mare de 36 de luni ( fata de 24 cum se prevedea inainte )
art. 80(4 si 5 ): `` Intre aceleasi parti se pot incheia succsesiv cel mult 3 CIM pe durata determinata. CIM pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui CIM pe durata determinata sunt considerate succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare ``
Sa inteleg ca, se poate incheia primul CIM pe durata determinata intre aceleasi parti pe o durata de 24 de luni, de ex, dar al doilea CIM pe durata determinata trebuie sa aiba max 12 luni pt a nu depasi cele 36 de luni?
Sau si primul CIM pe durata determinata trebuie sa aiba max 12 luni si astfel, se pot incheia, in intervalul celor 36 de luni, cel mult 3 CIM pe durata determinata succesive?
#-o
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 7 Aprilie 2011
Cu tot respectul... nu m-ati lamurit. Modificarile la Codul Muncii vor intra in vigoare la 1 mai. ( inclusiv aceasta modificare cu privire la CIM pe durata determinata succesive ). Momentan, in intervalul de 24 de luni se pot incheia max 3 CIMuri pe durata determinata succesive. Astfel, cf Codului Muncii, neactualizat prin Legea 40/2011, spune ca intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 CIm pe durata determinata, dar numai inauntrul termenului prevazut la art 82 ( 24 de luni ).
Legea 40/2011 modifica aceste prevederi astfel:
art. 80(4 si 5 ): `` Intre aceleasi parti se pot incheia succsesiv cel mult 3 CIM pe durata determinata. CIM pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui CIM pe durata determinata sunt considerate succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare ``( cu precizarea de la art 82: `` CIM pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o durata mai mare de 36 de luni.
Multumesc

Alin.4 se refera la faptul ca intre parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata, iar alin.5 se refera la situatia in care se incheie un nou c.i.m. pe durata determinata intr-o perioada de maxim 3 luni de la data incetarii altui c.i.m. pe durata determinata, aceste c.i.m. fiind considerate contracte succesive si a caror durata nu poate avea decat maxim 12 luni.

Regula in aceasta materie, conf. noilor modificari, este : Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni.
Exceptia de regula este cea prevazuta in noul continut al art.80 alin.5 C.mun. si anume: in cazul c.i.m. considerate succesive durata c.i.m. nu poate fi mai mare de 12 luni .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim perioada determinata avobeibu avobeibu Buna ziua, conform noului cod al muncii, ce intelegi din aceste articole? 82(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata dupa 36 de luni georgedo georgedo Dupa incetarea unui CIM pe perioada determinata pe 36 de luni, exista vre-o posibiliatte de incheiere a unui nou CIM pe perioada determinata cu respectiva ... (vezi toată discuția)
Contract pe durata determinata mihaela_1968 mihaela_1968 Unui angajat ii expira contractul pe durata determinata de 36 luni. Ce posibilitate are sa mai fie angajat la aceeasi firma, in afara celei de a i se incheia ... (vezi toată discuția)