avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

Barbat in varsta de 41 ani, 20 ani vechime, din care 14 ani si 6 luni grupa I (politist), iar diferenta in grupa a II-a, va rog sa-mi comunicati daca in situatia clasarii ca inapt serviciu militar se poate pensiona anticipat, care ar fi conditiile si ce presupune aceasta pensionare.De asemenea, daca persoana in cauza poate realiza venituri(instructor auto , profesor legislatie rutiera). Pensia in cauza este mai avantajoasa(material) decat pensia de invaliditate ?
Cel mai recent răspuns: sorinaga , utilizator 17:06, 8 Aprilie 2011
sorinaga a scris:
Barbat in varsta de 41 ani, 20 ani vechime, din care 14 ani si 6 luni grupa I (politist), iar diferenta in grupa a II-a, va rog sa-mi comunicati daca in situatia clasarii ca inapt serviciu militar se poate pensiona anticipat, care ar fi conditiile si ce presupune aceasta pensionare.

Niciun barbat de 41 de ani nu poate sa beneficieze de pensie anticipata intrucat nu indeplineste, in primul rand, conditia referitoare la varsta.

Am rugamintea sa nu mai deschideti noi discutii, ci sa continuati discutiile deschise ca sa va putem urmari. Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Conform datelor mentionate anterior, in situatia clasarii ca inapt serviciu militar, de ce fel de pensie ar putea beneficia persoana in cauza?
In conditiile Legii nr.263/2010, pensia de invaliditate este mai mare sau mai mica comparativ cu vechea lege a pensiilor?
sorinaga a scris:
Conform datelor mentionate anterior, in situatia clasarii ca inapt serviciu militar, de ce fel de pensie ar putea beneficia persoana in cauza?

De nicio categorie de pensie. In Legea nr. 263/2010 nu exista o prevedere de genul "in situatia clasarii ca inapt serviciu militar, persoanele pot beneficia de pensia X".

sorinaga a scris:
In conditiile Legii nr.263/2010, pensia de invaliditate este mai mare sau mai mica comparativ cu vechea lege a pensiilor?

Cuantumul unei pensii de invaliditate este diferit, in functie de stagiile si veniturile realizate de fiecare persoana.

Discutand la modul general, cuantumul pensiilor de invaliditate va fi mai mic, intrucat s-au micsorat punctajele acordate pentru stagiul potential. Ce este stagiul potential vi s-a spus in discutia de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc pentru raspunsuri.
Cat era punctajul acordat pentru stagiul potential pe legea veche?Cam cu cat la suta vor fi mai mici pensiile de invaliditate ?

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate lujminitar lujminitar Am iesit la pensie, pensie de invaliditate, gr. III, pe 23 decembrie 2011 si nu am primit nici pana in momentul de fata decizia de pensionare. Mi s-au ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta dupa pensie de boala dorel13 dorel13 un barbat beneficiaza de pensie de boala la care se adauga si pensie (ajutor, nu stiu sigur cum ii spune) de handicap. Anul acesta implineste varsta de 65 de ... (vezi toată discuția)
Cumul de pensii (?) stefan_ratza stefan_ratza Personal nu am gasit nicio interdictie in legislatia existenta privind pensiile (Legea nr.19/2000, Legea nr.164/2001), precum si a celei UNICE care se ... (vezi toată discuția)