avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara de la marinari
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara de la marinari

Buna ziua,o intrebare am si eu....Cum se calculeaza pensia alimentara a unui copil care are tatal marinar dar care s-a declarat ca persoana ce nu inregistreaza venituri?Nu verifica nimeni daca este adevarat sau nu ce declara?Ei sunt considerati o categorie aparte pe care vor toti sa ii jupoaie de bani si multi dintre ei nu dau copiilor lor nici macar o bomboana.
Buna ziua,as dorii si eu un sfat .Am ajuns intr-o situatie pe care nu o doresc nici dusmanilor mei.Sunt marinar , nu conteaza functia ,ne-am casatorit in Decembrie anul trecut .In Iunie s-a nascut baietelul nostru iar eu am venit din voiaj la inceputul lui Iulie.Exact dupa cateva zile, dupa ce am recunoscut baietelul a bagat divort si ma ameninta ca imi ia 1/4 din salariu.Totul a fost pe interes ,cu toate ca toti prietenii si parintii mi-au atras atentia despre ea ce si cum ,dar nu am vrut sa cred ,am crezut in ea dar se pare ca nu a fost asa .
M-a amenintat ca o sa ma tarasca prin procese sa ma urmareasca si chiar pana la Haga o sa mearga cu mine (cu toate ca habar nu am ce e acolo).Mentionez ca contract de munca cu agentia de crewing , nu am deci nici carte de munca,doar un contract intr-e mine si armator(permanent,deci lunar primesc aceeasi suma de banii indiferent daca navig sau nu).Deci baiatul a sa il ajut ca vreau eu si e normal asa ,dar nu suport ideea de amenintate cu pensia alimentara cat cere ea ,mai bine nu mai navig .Peste ceva timp trebuie sa plec si nu stiu ce sa fac .
Va multumesc anticipat.

p
Daca sotia dumneavoastra nu va putea face dovada ca dumneavostra realizati venituri veti fi obligat la plata unei pensii alimentarea raportat la venitul minim pe ecomomie.
Ceea ce face sotia dvs., este un santaj de cea mai joasa speta! Asa reiese din cele relatate de dvs.! De fapt ce va reproseaza sotia, de ce este nemultumita, care ar fi motivele de divort? Puneti-i intrebari de genul acesta daca accepta un dialog civilizat intre doi oameni matur, care sunt si parintii uni copil. Se gandeste sotia la interesul superior al copilului?
Culmea stiti care este ca spune ca a facut asta pentru binele copilului.
Sunt multe de povestit relatia noastra a avut urcusuri si coborasuri ,cand plecam in voiaje ne certam si facea cam ce voia,dupa care cand veneam ne impacam de asa e cu marinarii duc dorul ca sa spun asa .
Ce imi reproseaza ca nu ma intereseaza copilul,ca am spus ca daca da divort nu ma intereseaza copilul(am spus la nervii),ca nu sunt statornic acum sunt vesel acum sunt trist ca ma manifest verbal urat in trafic ,ca ii vorbesc urat ca sunt violent si ca nu vrea ca copilul sa aiba o asa viata.Ca cu primii banii ,cand am venit acasa mi-am cumparat piese la motocicleta (probabil ca trebuie sa merg cu bicicleta )in fine din toate astea m-a scos violent etc etc aproape nebun nu stiu ce sa spun .Daca eram chiar asa nu mai ajungeam eu sef mecanic pe tancuri petroliere ,dar ce sa inteleaga .
Deja acum ea a plecat din oras la parintii ei cu copilul si eu stau singur si chiar ca o sa inebunesc.
Am fost saptamana trecuta sa vad copilul si i-am propus 500 de euro pe luna numai sa nu dea divort si mai vedem cum decurg lucrurile , nu a acceptat chipurile cat decide instanta asa v-a fiiii.
Sincer la cum e ea cred ca o fi facut sigur ceva copii dupa actele mele .
Dar ce folos ca ce a fost a fost acum sunt acasa prinde orbul scoate-i ochii nu. Pot spune ca nu mai navig ,ma tine mama si tata acasa si gata .Dupa aceea sa stea sa ma caute sa ma urmareasca ,nu.Doamne acum am ajuns la ambitii.

Poate sunteti putin subiectiv, in masura in care sotia nu exprima un punct de vedere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia personalului navigant maritim arsoma44 arsoma44 Buna ziua! Sint marinar , am terminat Institutul de Marina Mircea cel Batrin in 1985, de atunci lucrez ca si personal navigant maritim(ofiter electrician). ... (vezi toată discuția)
Cum platesc pensie de intretinere cei care realizeaza venituri in afara tarii? ContSters114133 ContSters114133 buna seara! cum se poate obtine pensia de intretinere pentru minor daca tatal e navigator si realizeaza venituri in afara tarii?am ordonanta irevoabila in care ... (vezi toată discuția)
Sustragerea de la plata pensiei de intretinere!! ContSters114133 ContSters114133 sotul navigator...din feb 2010 nu isi mai inregistreaza debarcarile la autorit navala romana si nici firma intermediara de crewing nu mai trimite contracte ... (vezi toată discuția)