avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract cu probleme


Subiect: contract de folosinta teren cu probleme
Situatie juridica :
Consiliul local a demarat o investitiei in parteneriat privat constand in :
1.Consiliul Local a pus la dispozitie terenul
2.Privatii si Consiliul Local au construit spatii comerciale pe acel teren
Terenul este domeniu public .
Pentru folosinta terenului s-au incheiat contracte de folosinta teren pe baza de licitatie pe metru patrat.
S-au construit ansamble de constructii formate din mai multe spatii comerciale .Aceste ansamble reprezentand un tot.
In timp proprietarii privati au trecut proprietatea constructiei pe la mai multi proprietari ramanand in continuare cu acelasi pret stabilit prin licitatie pentru folosinta terenului.
La un moment dat un proprietar de constructie nu a mai dorit sa prelungeasca contractul de folosinta teren-pe motiv ca taxa de folosinta teren este prea mare .In speta anul 2007.Consiliul local l-a actionat in judecata solicitand plata chiriei pentru folosinta terenului si a penelizarilor aferente .Datoriile s-au acumulat,urmand ca,Consiliul local sa informeze permanent instanta despre datoriile acumulate .In 2009 , instanta a obligat definitiv si irevocabil pe "chirias"sa plateasca taxa de folosinta teren fara penalitati -dar numai pana in 2008.S-a introdus din nou actiune pentru recuperarea diferentei .
In 2010 Primaria si-a reorganizat serviciile ,transformand anumite directii in societati comerciale .Aceste societati sunt succesorii universali ,avand dreptul de "a administra si culege fructe".
Noua societate a preluat contractele de folosinta teren (inclusiv cel in speta noastra).Societatea proprietara a spatiului a fost notificata despre schimbarile intervenite si somata(invitata) sa incheie contract de folosinta teren cu noua societate .Nu doreste solicitand renegocierea pretului licitat pe teren .
Ce se poate face in acest caz ?
Se poate renegocia pretul stabilit pentru teren in urma licitatiei ?
Proprietarul spatiului a propus o renegociere cu care conducerea noii societati nu a fost de acord-inclusiv a inaintat o oferta de vanzare a spatiului .Mult prea mare cu care nu a fost nimeni de acord.
Daca nu ,stiut fiind ca spatiul comercial nu poate fi daramat intrucat s-ar deteriora celelate spatii vecine , ce solutii avem ?Putem sa-l obligam sa incheie contract????Putem cere instantei sa-l oblige a incheia contract .Cum ne recuperam pagubele ,intrucat pe terenul respectiv ni se prcepe impozit .
Ce solutii avem?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 18:00, 8 Aprilie 2011
Buna ziua!
Nu puteti obliga in niciun mod societatea respectiva sa incheie un nou contract cu clauze mai avantajoase pentru dvs. ( desigur ca daca exista acordul partilor se poate ajunge la o solutie amiabila) ... Cat timp acea societate a preluat contractele de folosinta a terenului trebuia sa se incheie acte aditionale la contractele initiale prin care se lua act de aceasta stare de fapt si de drept .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent-probleme cu un contract gabi_romanul gabi_romanul Subiect: contract de folosinta teren cu probleme Situatie juridica : Consiliul local a demarat o investitiei in parteneriat privat constand in ... (vezi toată discuția)
Constructie cu un proprietar si teren alt proprietar mihaela_982 mihaela_982 daca am cumparat un spatiu comercial de la cineva si terenul de sub spatiu apartiene consiliului local , cum obtin un drept de folosinta pe acest teren. ... (vezi toată discuția)
Teren aferent asociatiilor de proprietari cristi_afrim cristi_afrim -Înainte de 89 blocuri cat si cartiere intregi construite in vederea vânzării către persoane fizice si întrunite in asociați de proprietari se introducea ... (vezi toată discuția)