avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciunea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciunea

care este condamnarea pentru complicitate la inselaciune
De la 6 luni la 12 ani, forma simpla, de la 3 la 15 ani forma agravanta..depinde unde se incadreaza.
Conform legii, pedeapsa pentru participanti este aceeasi ca si pentru autori, tinandu-se insa cont de contributia avuta la activitatea infractionala, de fiecare dintre participanti.Ar putea fi deci egala sau mai mica, acest lucru il va decide instanta la momentul individualizarii judiciare a pedepsei.
Se aplica art. 26 C.p si art. 27 C.p. raportat la art. 125 C.p.
Potrivit art.27 C.p. complicele la o fapta prevazuta de legea penala savarsita cu intentie se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta de lege pentru autor.
Potrivit art. 215 C.p inselaciunea se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 12 ani, iar inselaciunea care a avut consecinte deosebit de grave se pedepseste cu inchisoare de la 10 la 20 de ani si cu interzicerea unor drepturi.
Asadar dvs veti primi aceeasi pedeapsa pe care o va primi si autorul care a savarsit fapta prevazuta de legea penala.
Complicitatea se pedepseste ca participatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune ? sau inselaciune in forma agravanta? burgcrist burgcrist 1. Imi puteti spune va rog care este pedeapsa maxima pentru inselaciune in forma agravanta (suma peste 200k ron) coroborat cu abuz in serviciu si fals daca ... (vezi toată discuția)
Urgenta ment ment Buna ziua va rog. ce inseamna. înşelăciunea (art. 215 C.p.) art.26 rap.la art.288 Cp? va multumesc (vezi toată discuția)
Unde se incadreaza aderarea la un grup infractional? bogdan20140 bogdan20140 buna ziua.as dori sa aflu ce mi se poate intampla in cel mai rau caz,am fost acuzat de aderare la un grup infractional si tentativa la inselaciune.tin sa ... (vezi toată discuția)