avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

ajutati-ma cu un raspuns.pe vremea cand salariile erau sigure si bancile te rugau sa te duci la ele am facut cateva imprumuturi necesare,stiam ca am cu ce sa le platesc. in 2008 am pus ipoteca pentru a ramane cu un singur imprumut,dar sotul a ramas fara servici, mie mi s-a micsorat salariul si pentru asta am facut inca doua de nevoi personale ca sa pot achita ipoteca. cu toate ca in crb era trecuta ipoteca banii mi s-au dat fara probleme. criza m-a nenorocit definitiv si n-am mai putut plati decat partial la ipoteca. sunt amenintata de executare silita la ipoteca,dar si de ceilalti.in caz de executare cu atatea incurcaturi se intarzie sau se accelereaza nenorocirea? multumesc
poate va ajuta acest precedent:


Prin Sentinţa Civilă nr.3689/din 24 08. 2010, Completul de judecată a Tribunalului Sălaj, compus din judecător Chiş Nicolae Claudiu - preşedinte şi grefier Vasiliu Victoria hotărăşte:

"Admite cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de petentul Lungu Lucian Filu şi dispune suspendare obligaţiei de plată a ratelor scadente şi dobanzii aferente rezultate din contractul de credit nr. 2792 incheiat de petent cu intimata Banca Comercială Romană - Sucursala Sălaj"...

In cererea de chemare in judecată impotriva Bancii Comerciale Romane - Sucursala Sălaj, Lucian Lungu invocă mai multe motive. Amintim in cele ce urmează cateva dintre ele:

"Ratele, dobanzile, comisioanele s-au majorat in mod ilegal, practic s-au dublat, determinandu-mă să ajung in imposibilitatea de a le achita.

Am o familie, am doi copii minor, iar in urma majorării ratelor şi comisioanelor am ajuns in situaţia de a nu mai face faţă costurilor pe care le implică contractul de credite"...



[ link extern ]
poate sa-mi spuna cineva care sunt etapele executarii silite si cum decurge acest lucru daca exista mai multe banci care vor sa execute acelasi apartament? suma care ar trebui data inapoi la toti ar fii cam 70000 de euro si nici nu pot sa-l vand [nu as scoate atat), principalul ar avea de luat cam 50000 de euro. multumesc
elro28 a scris:

poate sa-mi spuna cineva care sunt etapele executarii silite si cum decurge acest lucru daca exista mai multe banci care vor sa execute acelasi apartament? suma care ar trebui data inapoi la toti ar fii cam 70000 de euro si nici nu pot sa-l vand [nu as scoate atat), principalul ar avea de luat cam 50000 de euro. multumesc

Daca nu mai puteti evita inceperea unei executari silite, va trebui sa stiti ca din pretul vanzarii la licitatie a imobilului, intai se va indestula creditorul ipotecar. In masura in care ceilalti creditori au declarat, sau nu, scadente celelalte doua credite, acestia se vor inscrie la distribuirea pretului, sau...nu.

Nu cunosc detaliile contractuale, prin urmare, nu pot sa va spun exact cum vor decurge evenimentele, in situatia unei executari silite, inceputa de catre creditorul ipotecar.

Ar mai exista posibilitatea suspendarii obligatiilor dvs. conform contractului sau/si contestarii cuantumului debitului pe motivul: "Ratele, dobanzile, comisioanele s-au majorat in mod ilegal, practic s-au dublat, determinandu-mă să ajung in imposibilitatea de a le achita."
Doar dvs. urmeaza sa apreciati daca veti alege sau nu aceasta alternativa.Exista si riscuri/urmari...in situatia in care aceasta cerere va fi respinsa de catre instanta-nu exista o practica unitara.

Orientativ, discutii similare:
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crestere dobanda la contract de credit ipotecar niculaucarmen niculaucarmen in anul 2007 am semnat un contract de credit ipotecar cu BCR in valoare de aproximativ 50 mii euro cu dobanda fixa in primul an de 5,8 p p si variabila in anii ... (vezi toată discuția)
Dobanda credit ContSters178374 ContSters178374 Buna ziua! As avea nevoie de niste indrumari in urmatoarea situatie: exista un credit de nevoi persoanale in valoare de 22.500 ron, pe timp de 10 ani, acordat ... (vezi toată discuția)
Executare silita Mihai-Daniel Mihai-Daniel Buna ziua, am si eu o nelamurire privind executarea silita... Daca o banca vrea sa ma execute silit, dar eu imi vand toate bunurile parintilor ce se ... (vezi toată discuția)