avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... O societate din strainatate imi cere sa schimb ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

O societate din strainatate imi cere sa schimb denumirea firmei si sa anulez marca!!! E posibil asa ceva???

Buna ziua!

Am primit o adresa de la o societate comerciala din Franta prin care ne cere sa ne schimbam denumirea si sa ne anulam marca, pe motiv ca seamana cu denumirea si marca lor. Va mentionez ca marca este inregistrata la OSIM (inteleg ca au si ei o marca inregistrata la nivelul Romaniei). Pot sa ne ceara asa ceva? Mie mi se pare absurd!
Am mai avut discutii cu aceasta societate la momentul la care am vrut sa ne inregistram marca la nivel comunitar, atunci ei ne-au facut opozitie si am retras cererea.
Insa acum, mi se pare mult prea mult sa se lege de marca mea la nivel national si la denumire!
Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Brojboiu , Consultant proprietate industriala 21:23, 12 Aprilie 2011
Daca va solicita renuntarea la marca e un aspect; daca va solicita schimbarea numelui comercial al societatii dvs. (eu asa am inteles), atunci, cred ca va puteti prevala de la art. VIII, daca nu ma insel al Conventiei de Paris, in functie de data infiintarii firmei dvs..
Astept eventual confirmarea sensului de interpretare al spetei dvs...., sper sa nu gresesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca comunitara vs marca nationala! 2006 vs 2005 SC MARCULESCU&ASOCIATII SRL SC MARCULESCU&ASOCIATII SRL Stimati colegi, cum mai multe opinii si sfaturi avizate sunt de folos, va rog sa va exprimati punctul de vedere cu privire la urmatorul aspect: o societate ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor , nume firma identic juliss juliss Buna ziua Ma aflu intr-o situatie din care nu stiu cum sa ies. Acum un an mi-am infiintat o firma in Romania , functionez de un am de zile in domeniu ... (vezi toată discuția)
Dreptul conferit de marca Badger Badger De curand am obtinut de la OSIM o marca inregistata (marca individuala, verbala simpla compusa din 2 cuvinte, asupra unuia din cuvinte nu am drept de ... (vezi toată discuția)