cristalina a scris:
pe rolul instantei exista un dosar in care firma tatalui meu este parte.la urmatorul termen trebuie sa ma prezint eu ,sa depun o cerere de renuntare la judecata.cum trebuie redactata acea delegatie?puteti sa-mi trimite-ti un model de delegatie?
În cazul în care firma tatălui are calitatea de reclamant şi aceasta doreşte să renunţe la judecată, avocatul firmei nu poate da o astfel de declaraţie în faţa instanţei pentru că nu are nici o valoare. Singura soluţie este ca administratorul firmei să se prezinte în faţa instanţei cu delegaţie de reprezentare a firmei, parte în proces, şi numai acesta - în numele firmei - să renunţe la judecată.
Dacă administratorul nu poate să se prezinte în faţa instanţei pentru a renunţa la judecată, atunci se va face o împuternicire scrisă (act sub semnătură privată) prin care firma îl împuterniceşte pe administrator să-i reprezinte interesele în dosarul civil .... aflat pe rolul ......Apoi, pe baza acelei delegaţii, cu nr. şi dată de înregistrare la firma tatălui, cu semnătura administratorului şi ştampila firmei, administratorul poate face o împuternicire autentică unei terţe persoane prin care o împuterniceşte de a face cereri, de a renunţa la judecată, de a declara căi de atac, de a face tranzacţii etc. ...(ştie notarul) în dosarul .... aflat pe rolul .........
Astfel, cu împuternicirea dată de firmă administratorului şi apoi cu o procură autentică dată de administratorul firmei unui terţ, terţul se poate prezenta în faţa instanţei, se va legitima şi va renunţa la judecată în numele firmei, parte în proces.;)