avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... delegatie avocatiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

delegatie avocatiala

Sunt proaspata in profesie si am o nelamurire
1. Am vrut sa inmatriculez o masina pe numele sotului meu. Mi s-a parut logic sa nu mai merg la un notar pentru procura din moment ce am delegatier.
Am depus odata cu actele si acea delegatie insa domnul de la ghiseu mi-a spus ca vrea si contractul de asistenta juridica conform nu stiu carui ordin al nu stiu cui ministru.
Am incercat sa-i spun ca acest contract este confidential , chiar daca clientul este sotul meu, tot confidential ramane si in plus acest contract poate fi incheiat si la distanta. N-a fost chip asa ca vrea si contractul semnat de sotul.
E normal?
2. La finante unde am fost s-o trec lai mpozit, de asemenea mi-am taiat delegatie (cam fac risipa, recunosc...), insa n-a fost nevoie de ea. Pot s-o anulez pur si simplu impreuna cu contractul sau ce fac?
3. Fiecare delegatie e legata de un contract asa ca eu ce fac cu onorariul de exemplu la cel pe care trebuie sa-l arat la inmatriculari? Trebuie sa trec un onorariu ?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2008
laura.s, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 09:40, 26 Iunie 2008
Pentru delegatie trebuie sa incheiati un contract de asistenta juridica si sa rupeti o chitanta.
Asa se procedeaza in mod normal.
Daca anulati delegatia anulati si contractul de asistenta juridica si chitanta.
pe rolul instantei exista un dosar in care firma tatalui meu este parte.la urmatorul termen trebuie sa ma prezint eu ,sa depun o cerere de renuntare la judecata.cum trebuie redactata acea delegatie?puteti sa-mi trimite-ti un model de delegatie?
Ce delegatie?In subiectul discutiei este vorba de imputernicirea avocatiala.
cristalina a scris:

pe rolul instantei exista un dosar in care firma tatalui meu este parte.la urmatorul termen trebuie sa ma prezint eu ,sa depun o cerere de renuntare la judecata.cum trebuie redactata acea delegatie?puteti sa-mi trimite-ti un model de delegatie?

În cazul în care firma tatălui are calitatea de reclamant şi aceasta doreşte să renunţe la judecată, avocatul firmei nu poate da o astfel de declaraţie în faţa instanţei pentru că nu are nici o valoare. Singura soluţie este ca administratorul firmei să se prezinte în faţa instanţei cu delegaţie de reprezentare a firmei, parte în proces, şi numai acesta - în numele firmei - să renunţe la judecată.
Dacă administratorul nu poate să se prezinte în faţa instanţei pentru a renunţa la judecată, atunci se va face o împuternicire scrisă (act sub semnătură privată) prin care firma îl împuterniceşte pe administrator să-i reprezinte interesele în dosarul civil .... aflat pe rolul ......Apoi, pe baza acelei delegaţii, cu nr. şi dată de înregistrare la firma tatălui, cu semnătura administratorului şi ştampila firmei, administratorul poate face o împuternicire autentică unei terţe persoane prin care o împuterniceşte de a face cereri, de a renunţa la judecată, de a declara căi de atac, de a face tranzacţii etc. ...(ştie notarul) în dosarul .... aflat pe rolul .........
Astfel, cu împuternicirea dată de firmă administratorului şi apoi cu o procură autentică dată de administratorul firmei unui terţ, terţul se poate prezenta în faţa instanţei, se va legitima şi va renunţa la judecată în numele firmei, parte în proces.;)
Am inteles!Eu nu am fost explicita.Calitatea firmei in proces este de parat.In urma unei tranzactii facute intre reclamant si parat ,s-a dat un nou termen(termenul cu pricina),pt a se vedea daca s-au indeplinit conditiile stipulate in tranzactie,pt a se incheia procesul.Reclamantul mi-a trimis cerere de renuntare la judecata(conditiile din tranzactie au fost indeplinite) si a trmis si originalul prin posta la instanta.Acum am 2 situatii:ma prezint in instanta si cererea reclamantului de renuntare la judecata a ajuns la dosar,sau nu .Pe mine ma intereseaza daca delegatie poate fii inscris sub semnatura privata si un model pt aceasta delegatie.Mentionez ca la primul termen tatal meu,proprietar si administrator al firmei s-a prezentat in instanta.este necesar sa apelez la un notarVa multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iunie 2008
cristalina, utilizator

Alte discuții în legătură

Semnare tranzactie in fata judecatorului ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare: O tranzactie intre 2 persoane juridice, parti intr-un proces aflat pe rolul ... (vezi toată discuția)
Necomunicarea de catre instanta a intampinarii debitorului Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Am trimis un debitor in judecata si am primit citatie prin care instanta imi pune in vedere sa imi \"precizez pozitia fata de exceptia invocata ... (vezi toată discuția)
Drept de semnatura roxxicutzz roxxicutzz Buna, As vrea si eu sa stiu exact ce imi trebuie ca angajatorul meu sa ma imputerniceasca cu drept de semnatura a tuturor documentelor la itm. Trebuie sa ... (vezi toată discuția)