avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... revenire la numele dinaintea casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

revenire la numele dinaintea casatoriei

Buna ziua,
sunt casatorita de mai multi ani, am renuntat la numele meu, luandu-l pe cel al sotului.
Acum, as vrea sa imi reiau numele, fara sa divortam. Ma intereseaza doar schimbarea numelui, sa mi-l reiau pe cel dinaintea casatoriei. Imi puteti spune, va rog, ce trebuie facut? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:58, 21 Aprilie 2011
mergeti la primarie
incercati schimbarea numelui pe cale administrativa.
detalii despre procedura, acte necesare, motive pt care puteti cere schimbarea numelui gasiti in link
www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc mult!
mai demult gasisem link-ul asta, dar nu mai reuseam sa dau de el...
chiar va sunt recunoscatoare.

"As long as a man stands in his own way, everything seems to be in his way." - Ralph Waldo Emerson
...c) consimtamantul, dat in forma autentica, al celuilalt sot, in cazul schimbarii numelui de familie comun purtat in timpul casatoriei; ...
adica, ce inseamna exact?

o declaratie in fata notarului ca a luat la cunostinta si ca este de acord???

va multumesc
motiv intemeiat nu poate fi unul strict personal?

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord primavera primavera joi a fost prima si ultima infatisare in cazul divortului de comun acord. am hotarit in fata judecatorului sa-mi reiau numele de fata. apoi am ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume in urma divortului onutza30 onutza30 buna ziua,am si eu o intrebare:sunt divortata din 2003 si dupa divort trebuia sa revin la numele avut anterior,bineinteles ca nu am facut-o,acum as vrea sa imi ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui pe cale administrativa oliviamoldovan oliviamoldovan Buna ziua, Doresc sa fac o schimbare a numelui pe cale administrativa in Romania, stabilita fiind in strainatate. Este posibil ca un avocat sa se ... (vezi toată discuția)