avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj succesoral.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj succesoral.

Buna seara:) As dori si eu sa stiu ce drepturi au in instanta persoanele cu handicap intr-un partaj succesoral:) Multumesc:D
Cel mai recent răspuns: ContSters194043 , utilizator 20:03, 12 Aprilie 2011
Ati ajuns direct la instanta, nu ati incercat o mediere, partajarea de comun acord?
avvalentina a scris:

Ati ajuns direct la instanta, nu ati incercat o mediere, partajarea de comun acord?

Nu exista cale amiabila, suntem deja intr-un proces pe rol.
Chiar si intr-un proces pe rol instanta poate sa ia act de tranzactia dintre parti.In privinta scutirilor pt.taxa de timbru pt. persoanele cu grad de handicap, mai sunt in vigoare unele dispoz. legale din Lg.448/2006 care se coroboreaza cu disp.Art. 15.Lg. 146 a taxei de timbru
-Sunt scutite de taxe judiciare de timbru actiunile si cererile, inclusiv cele pentru exercitarea cailor de atac, referitoare la:
......
e)stabilirea si plata ajutorului de somaj, a ajutorului de integrare profesionala si a alocatiei de sprijin, a ajutorului social, a alocatiei de stat pentru copii, a drepturilor persoanelor handicapate si a altor forme de protectie sociala prevazute de lege;
Multumesc mult de tot:) O zi buna:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la recurs emil6702 emil6702 Dreptul la recurs este \"taxabil\"? (vezi toată discuția)
Taxe de timbru ong-uri Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Organizaţiile non-guvernamentale sunt scutite de taxe de timbru pentru acţiunile lor în instanţă? (vezi toată discuția)
Taxa de timbru - scutire gart gart Am urmatoarea nedumerire: Art. 29. (1) Sunt scutite de la plata taxei judiciare de timbru acțiunile și cererile, inclusiv cele pentru exercitarea căilor ... (vezi toată discuția)