avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pv

in ce conditii un pv contraventional se poate incheia "in lipsa" in situatia in care eram de fata la presupusa abatere? (Agentul d politie nespunandu-mi nimic de pv astfel incat nu am putut adauga obiectii in pv) pot obtine anularea procesului?
#-o
Cel mai recent răspuns: ita_dej , utilizator 16:16, 22 Iunie 2008
Daca este vb despre ITM, se practica sistemul de a se intocmi pvc in lipsa in baza documentelor pe care le-au colectat de dvs de la firma. In cazul in care sunteti pers fizica si ati fost prezent in momentul constatarii, se poate invoca in plangere acest aspect, sustinut eventual de un martor. Lipsa mentiunilor atrage nulitatea relativa a pvc, adica trebuie sa faceti dovada unei vatamari. Exista si martor la pvc-ul cu pricina? Nu uitati apararile de fond! Verificati bine data savarsirii faptei, descrierea faptei, datele dvs. de identificare, incadrarea legala.
banuiesc ca va referiti la un proces verbal emis de Politia Rutiera sau Comunitara.
De la data primirii actului prin posta, aveti la dispozitie 15 zile ca sa il contestati, e bine sa il vada un avocat inainte , in situatia in care pot fi invocate anumite exceptii care vor face mai simpla solutionarea contestatiei dvs.
e vorba de un pv contraventional pt tulburarea linistii publice dat pt o fapt la care am fost partas mai putin d 15% (scz ca nu e prea corecta exprimarea) dar am fost in grupul care a savarsit abaterea
Citeşte, pentru documentare, LEGEA nr.61 din 27 septembrie 1991, pentru sancţionarea faptelor de incalcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, publicată in M.Of. nr. 196/27 sep. 1991 cu modificările ulterioare:
- LEGEA nr. 169 din 10 aprilie 2002;
- ORDONANTA nr. 55 din 16 august 2002;
- LEGEA nr. 265 din 16 iunie 2004
- LEGEA nr. 355 din 15/07/2004, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 683 din 29/07/2004.

Pe toate le poti accesa gratuit de pe www.indaco.ro
multumesc

Alte discuții în legătură

Pv contraventie - tulburarea linistii si ordinii publice wwalentin wwalentin Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea chestiune:intr-o seara ,deranjat de un grup de indivizi care tulburau linistea publica in dreptul ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal de contraventie ita_dej ita_dej Buna ziua, Am fost amendat de Politia Comunitara pentru tulburarea linistii publice mai exact pentru spargerea unei sticle de bere si doresc sa fac ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala bogdandrei23 bogdandrei23 As dori cateva lamuriri,daca ma poate ajuta cineva deoarece sunt prima data in aceasta situatie. In data de 24.01.2013 am fost oprit de un echipaj al ... (vezi toată discuția)