avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am nevoie de imputernicirea tatalui ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am nevoie de imputernicirea tatalui ?

as dori sa stiu daca am nevoie de imputernicirea tatalui ca sa plec in romania din italia.avem o fetita de un an care are si certificat si pasaport iar eu in luna lui iulie as dori sa plec in tara fara tatal fetitei altii imi spun ca nu am nevoie de imputernicirea tatalui daca am pasaport alti ca nu pot pleca fara imputernicire si daca am pasaport.nu stiu ce sa fac?daca m/ati ajuta sa stiu ce sa fac in legatura cu imputernicirea.tin sa precizez ca nu suntem casatoriti incaaa:Dsi daca pot calatori cu avionul cu fetita?iar eu mai am dreptul de a calatori cu avionul daca imi expira pasaportul in luna in care vreau sa calatoresc?
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 04:56, 15 Iulie 2011
diana claudia a scris:

as dori sa stiu daca am nevoie de imputernicirea tatalui ca sa plec in romania din italia.avem o fetita de un an care are si certificat si pasaport iar eu in luna lui iulie as dori sa plec in tara fara tatal fetitei altii imi spun ca nu am nevoie de imputernicirea tatalui daca am pasaport alti ca nu pot pleca fara imputernicire si daca am pasaport.nu stiu ce sa fac?daca m/ati ajuta sa stiu ce sa fac in legatura cu imputernicirea.tin sa precizez ca nu suntem casatoriti incaaa:Dsi daca pot calatori cu avionul cu fetita?iar eu mai am dreptul de a calatori cu avionul daca imi expira pasaportul in luna in care vreau sa calatoresc?

Pentru plecarea in Romania, nu aveti nevoie de declaratia de acord a tatalui.
Veti avea nevoie de declaratie, doar daca doriti sa va intoarceti cu minorul in Italia.
Acordul celuilalt parinte este solicitat doar la iesirea din Romania, nu si la intrarea in tara.
Daca nu aveti minim 3 luni de valabilitate a pasaportului nu cred ca va lasa sa plecati , insa daca e vorba de Dvs si aveti un CI valabil pe o perioada mai mare de 3 luni , puteti calatori cu CI tip nou si nu cu pasaport .
Utilizatorul a amintit ca va parasi tara fara tatal copilului.E obligatorie procura speciala.
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Sotia fratelui cu copilul au plecat tot cu masina si fara probleme dupa cateva zile . Fratele insa a mai stat inca 2 zile ptr probleme personale . Stiu sigur ca nu au facut nici o procura nici in Romania . Copilul e nascut in Germania si e cetatean german . Poate intelegeti acum de ce am scris ca suntem o tara birocratica !!!
Aveti nevoie de procura. Mie mi-au cerut procura la aeroport, mi s-a si oprit.(la iesirea din Romania) Si au intrebat si ca unde este tatal copilului. La un birou notarial stiu exact ce trebuie sa scrie in procura. La intoarcere nu va mai trebuie. ( dar daca aveti alt nume de familie decat cel al copilului, va sfatuiesc sa aveti o copie macar si pt intoarcere). Nu se stie cum a dormit vamesul din tura :D
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
luisa_toma, utilizator

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru copil la iesirea din alta tara sebas05 sebas05 Buna ziua, Noi locuim in Spania si copilul nostru de 9 ani va pleca in vacanta in Romania cu bunica lui.El are pasaport individual .Vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minori cocosmin cocosmin Salut Am o nelamurire..... Cum pot sa plec in vacanta cu avionul in Romania cu nepoata mea minora (mentionez ca locuiesc in spania)Ea este trecuta in ... (vezi toată discuția)
Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)