avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Neata,
incep prin a va intreba ce inseamna asta "executare silita"...asta pt ca eu din prostie acum cativa ani am facut un credit pt un unchi care se pare ca nu si-a achitat creditul si ieri cand am vrut sa imi ridic salariul am constatat ca am contul blocat.In urma discutiei cu un executor al bancii am ajuns la o oarecare intelegere prin care sa depun o suma de bani dupa care sa imi fie debolcat contul.Se poate accesa asa usor informati legate de contul meu desi nu am creditul la aceeasi banca la care am si contul in care primesc salariul?o sa dureze mult pana imi deblocheaza contul de salariu? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 14:32, 13 Aprilie 2011
maestre Godot, aici te contrazic:((

(1) In cazul debitorului titular de conturi bancare, poprirea se infiinteaza potrivit Art. 453.
(11) In cazul popririi sumelor de bani din conturile bancare, pot face obiectul executarii silite prin poprire atat soldul creditor al acestor conturi, cat si incasarile viitoare.
(2) La data sesizarii bancii, sumele existente, precum si cele provenite din incasarile viitoare sunt indisponibilizate in masura necesara realizarii creantei. Din momentul indisponibilizarii si pana la achitarea integrala a obligatiilor prevazute in titlul executoriu, inclusiv pe perioada suspendarii executarii silite prin poprire, tertul poprit nu va face nicio alta plata sau alta operatiune care ar putea diminua suma indisponibilizata, daca legea nu prevede altfel.
(3) Dispozitiile alin. 2 sunt aplicabile si in cazurile in care poprirea se infiinteaza asupra titlurilor de valoare sau altor bunuri mobile incorporale urmaribile ce se afla in pastrare la unitati specializate.
(4) In cazul sumelor urmaribile reprezentand venituri si disponibilitati in valuta, bancile sunt autorizate sa efectueze convertirea in lei a sumelor in valuta, fara consimtamantul titularului de cont, la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei pentru ziua respectiva, in vederea consemnarii acestora potrivit dispozitiilor Art. 456.


Banca nu este Instanta de executare sa decida ce sume sa popreasca si ce sume nu. Executorul este cel ce va stabili daca se pot elibera debitorului sau nu sumele ce nu pot fi executate silit conform legii.:dance3:
Da, de acord cu asta. De obicei banca suna executorul. Banca fiind la randul ei sesizata de titularul contului....
Eu vreau sa subliniez faptul ca executorul nu are cum sa stie ce sume intra in cont si ca sunt sau nu cu titlu de drepturi salariale...
Am rezolvat astfel de cazuri cu o adresa din partea executorului care spune bancii ca daca aceasta observa ca sunt venituri salariale sa vireze doar 1/3 conform legii :)

P.S. si nu trebuia sa dai citatul :))
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
godot, utilizator
Asa, sau executorul precizeaza asta in adresa de infiintare a popririi. No, asta-i alta treaba, nu face banca de capul ei.
destul vin cereri de validare de poprire cand debitorul isi deschide cont ulterior momentului comunicarii adresei de poprire. ( A-pos-pos ai o speta pe felia asta?)

Cat despre citat - l-am dat asa ca sa ma dau mare ca pot face copy paste:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - proprire Mircea555 Mircea555 Am primit ieri somatia cum ca am o executare, iar astazi la 1 zi am primit mail si mesaj de la ING cum ca am proprire pe contul de salariu. Are executorul ... (vezi toată discuția)
Este abuz sau nu? sept_mihaela sept_mihaela am poprire pe salariu 1|3 ,pe care societatea o livreaza lunar in contul executorului,de ce acum mi sss-au blocat si conturile?nu mai inteleg nimic,puteti dv ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu zurapap zurapap Buna ziua. Va rog foarte frumos sa ma ajutati cu o nelamurire in privinta unei probleme personale legate de o poprire solicitata de un executor ... (vezi toată discuția)