avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... conexare cereri deschidere procedura
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

conexare cereri deschidere procedura

Buna seara,
va supun atentiei urmatorul caz, cu rugamintea de a ma ajuta cu un sfat: in calitate de reprezentanta a unei societati comerciale debitoare am formulat la data de 24 martie cerere de deschidere a procedurii generale a insolventei cu intentia de reorganizare, pentru care s-a fixat termen la 19 aprilie. astazi, la 12 aprilie intr-un alt dosar avind acelasi obiect, deschiderea procedurii insolventei, dar la cererea unui creditor al nostru, la primul termen de judecata(!) am solicitat, cf. art. 31 alin. 4 din lege, conexarea acestei cereri (a creditorului) la cererea noastra. conexarea, desi ne-am probat cererea cu certificat de grefa, a fost respinsa de judecator, care a considerat ca am introdus cu "rea-credinta"propria noastra cerere, dat fiind ca in acest dosar am inteles sa formulam contestatie. instanta a ramas in pronuntare cu privire la cererea creditoarei, fiind previzibila solutia, in contextul prezentat, in care prin cererea voluntara de insolventa ne-am recunoscut practic insolvabilitatea. Ma intereseaza sa stiu ce se va intimpla cu cererea noastra de pe 19 aprilie (ramasa aparent fara obiect) si daca recursul impotriva sentintei de astazi va avea cistig de cauza. Interesul nostru este acela de a ne putea alege administratorul judiciar, in acest moment desemnarea acestuia fiind la latitudinea judecatorului sindic. Ar fi mai multe de spus, dar astept raspunsurile voastre inainte de a da si alte detalii. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 06:51, 22 Aprilie 2011
Conform art. 11 lit. c) teza finală din Legea nr. 85/2006 "în caz de conexare se va ține seama de cererile creditorilor în ordinea mărimii creanțelor sau de cererea debitoarei, daca nu există o cerere din partea unui creditor".

Deci și în cazul în care s-ar fi conexat cererea creditorului la cererea dvs. ar fi fost desemnat administratorul propus de către creditor.
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
Amila, utilizator
indiferent de ce administrator va fi numit, procedura insolventei este aceeasi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in insolventa dubioasa? advsys advsys am cerut intrarea in insolventa a debitoarei noastre, cererea noastra fiind inregistrata la tribunal in data de 02.04.2013 urmand ca in data de 19.04.2013(ora ... (vezi toată discuția)
Recuzare administrator judiciar Veres Magda Veres Magda Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate recuza adminsitratorul judiciar, deaorece are o atitudine ostila fata de firma, in loc sa o apere in instanta. Si ... (vezi toată discuția)
Schimbare lichidator aka.fg aka.fg Daca a fost numit in instanta un lichidator,pot sa-l schimb ? si cum? Cu stima (vezi toată discuția)