avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită HOTARARE cu privire la EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Executare silită

HOTARARE cu privire la EXECUTARE SILITA

Buna seara,
In urma cu aproximativ 3 ani sotia a incheiat un contract cu o firma de telefonie mobila. Abonametul a fost platit in avans pe 3 luni iar dupa prima luna factura a fost in valoare de 250 RON. Sotia a incercat sa sune la Relatii cu Clientii nerezolvand nimic si a refuzat sa mai plateasca factura. In tot acest timp a primit somatii ca daca nu plateste va fi actionata in instanta si ca va plati cheltuieli de judecata si multe altele. Toate pana azi cand a primit o HOTARARE de la o firma de recuperari care spune ca daca nu plateste in termen de cateva zile o sa fie executata silit. Suma ceruta de ei a ajuns la 1800 RON ceea ce mi se pare o suma imensa. Abonamentul a fost facut pe numele sotiei cu contractul de la casa al parintilor. Ce ma sfatuiti sa fac, daca nu platesc ce se poate intampla ? Oare sa fie ceva la intimidare ? Un Link catre HOTARARE daca va ajuta si am voie sa pun va rog sa`mi spuneti.

Va Multumesc,
Cel mai recent răspuns: mhy85 , utilizator 00:13, 15 Aprilie 2011
Puteti sa scrieti fara sa dati nume, nici ale dvs. nici ale firmei de recuperare, macar cateva detalii.
Ati primit somatie de plata de la executorul judecatoresc? in baza unui titlu executoriu, anexat la somatie?
Nu e hotarare, asa au denumit-o sa va sperie.
Cand s-a efectuat ultima plata?
Daca au trecut mai mult de 3 ani si intre timp nu ati efectuat nici o plata, chiar partiala, si nici nu ati recunoscut datoria prin vreun inscris ( de ex. acceptare reesalonare plata etc.) atunci datoria s-a prescris.
Firma de recuperare careia societatea de telefonie mobila i-a cesionat creanta vrea doar sa va sperie si sa va repuna in termenul de prescriptie, sa va poata executa silit.
Chiar si ei stiu ca o actiune in instanta s-ar respinge. De aceea forteaza nota, ca poate va pacalesc.
Nu s`a efectuat nicio plata deoarece dupa prima luna a fost incarcata la factura si a renuntat din start sa mai plateasca mai ales ca a vorbit la relatii cu clientii si i`au spus ca s`a vorbit in strainatate si o gramada de minute haotic...
cam acum ar fi perioada de 3 ani in primavara isi aduce aminte ca a incheiat contractul cu ei...
In concluzie un sfat ar fi ... ?
Nu faceti nici o plata, chiar partiala.
Nu recunoasteti debitul.

In concluzie: ignorati-i.
Succes!
Multumesc pentru sfaturi !

Alte discuții în legătură

Restanta servicii telefonie mobila/somatie societate recuperari creante eneyonut eneyonut Buna dimineata, Am o mica problema cu o factura [ furnizor]In luna Martie 2011 mi sa terminat perioada contractuala cu [furnizorul]. Mi-am facut cerere de ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante tatu-bianca tatu-bianca buna ziua! am si eu o problema. in mai 2008 am facut un contract cu o comp. de telef.mobila,pe numele meu,eu pe atunci eram eleva(am dat contractul de casa a ... (vezi toată discuția)