avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil cu notificare Legea 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil cu notificare Legea 10/2001

Va salut,
Poate fi vandut un imobil in legatura cu care fostul proprietar a depus o notificare la PMB pe Legea 10/2001 acum 10 ani ? Acesta nu a completat dosarul si nu a mai facut nici-un fel de demersuri iar din raspunsul Directiei Legislatie a PMB nu rezulta cu claritate daca a fost ceruta restituirea in natura sau despagubiri(formularea este ambigua:"figureaza cerere de resituire in natura/despagubire"). Mentionez ca nu exista litigiu in instanta,ca fostul proprietar a primit despagubirea maxima admisa de lege la momentul plecarii din tara in anii '70,ca au trecut cei 10 ani timp in care nu putea fi instrainat conform Legii 112/1995 si ca apartamentul are cadastru si intabulare iar din extrasul de carte funciara si certificatul de atestare fiscala rezulta ca este liber de orice sarcini.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Antonwnk , utilizator 09:09, 19 Aprilie 2018
Draga F-X1,
Te deranjez 7 ani de la raspunsul tau. Din surse vagi (varii comentarii la diverse intrebari, si postari pe bloguri) am ajuns sa inteleg ca, ca proprietar de buna credinta a unei case nationalizate (cumparate in baza legii 112/95 inaintea aparitiei legii 10/2001) nu trebuie sa fiu ingrijorat in legatura cu pierderea casei sau datorarea unor despagubiri. Situatia mea este ca in anii 2001 si 2002, doi mostenitori ai vechiului propirietar au depus fiecare cate o notificare la Primaria corespunzatoare. De atunci nimic - notificarile nu au fost marcate ca solutionate si nu exista nici un proces avand ca obiect apartamentul. Am eu, sau un eventual cumparator, vreun motiv de grija?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz notar: vanz-cump (legea 10/2001 si 112/1995) Leri Leri Doresc sa vand un apartament care a fost cumparat in baza legii 112/1995, iar ulterior mi-a fost donat de catre tatal meu (dupa expirarea temenului ... (vezi toată discuția)
Intinderea dreptului de mostenire Corsin Corsin Unchii mamei mele nu au avut descendenti in linie directa. Unchiul a murit inaintea sotiei lasand un testament autentificat la tribunalul Ilfov (1949) . nu ... (vezi toată discuția)
Vânzare apartament serbangh serbangh Buna ziua, Cum pot vinde un apartament cumpărat pe lg 112 având in vedere ca: - a fost cumpărat in anul 1996 prin contract de vânzare cumpărare cu ICRAL ... (vezi toată discuția)