avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatoria cu un cetatean american
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatoria cu un cetatean american

buna ziua,
am si eu cateva nelamuriri privitor la casatoria cu un cetatean american,de fapt as dori sa stiu daca cineva s-a casatorit cu un cetatean american recent ,pentru ca citesc atat de multe informatii si nu stiu ce sa mai cred.stiu de ce acte avem nevoie sa ne casatorim dar nu stiu ordinea in care acestea se depun si unde ar trebui sa mergem prima oara.trebuie sa mergem prima oara la consulatul americii in romania?are loc un interviu acolo?exista si posibilitatea sa nu isi dea acordul pentru incheierea casatoriei?va rog ajutati-ma daca ati trecut prin asa ceva recent ca eu citesc atat de multe informatii de nu stiu ce sa mai cred ..multumesc.
Cel mai recent răspuns: geany84 , utilizator 17:04, 30 Aprilie 2012
Formalităţi pentru încheierea unei căsătorii în România


Conform Legii nr.119/1996 cu privire la actele de stare civilă, în România declaraţia de căsătorie se face personal, de către viitorii soţi, în scris, la primăria locului de domiciliu sau de reşedinţă al unuia dintre ei.

Odată cu declaraţia de căsătorie viitorii soţi prezintă următoarele acte:

Actul de identitate (buletin sau paşaport);
Certificatul de naştere, original şi copie (+ traducere legalizată pentru cetăţenii străini);
Certificatul medical (prenupţial) – eliberat în România; este valabil 14 zile de la data emiterii şi trebuie să cuprindă menţiunea expresă că persoana se poate sau nu căsători;
Acte, în original şi în copii traduse şi legalizate ori certificate de ofiţerul stării civile, din care să rezulte desfacerea căsătoriei anterioare, dacă este cazul;
Dovada eliberata ori autentificată de misiunile diplomatice ori consulare acreditate în România, din care să rezulte că cetăţeanul străin îndeplineşte condiţiile de fond, cerute de legea sa naţională, pentru încheierea căsătoriei în România;
Declaraţia dată pe proprie răspundere, autentificată de un notar public, din care să rezulte că viitorul soţ, cetăţean străin, nu este căsătorit şi îndeplineşte condiţiile de fond cerute de legea sa naţională pentru încheierea unei căsătorii în România, în cazul în care statul respectiv nu are o misiune diplomatică sau consulară acreditata în România.
Procesul verbal încheiat împreună cu interpretul autorizat, în cazul încheierii unei căsătorii între persoane care nu cunosc limba româna sau între surdomuţi.
Documentele străine (cu excepţia paşaportului) trebuie să poarte Apostila Convenţiei de la Haga/1961 sau să fie supralegalizate pentru a fi recunoscute în România.


Căsătoria se poate încheia la expirarea termenului de 10 zile, în care se cuprind ziua când a fost facută declaraţia de căsătorie, cât şi ziua în care se oficiază căsătoria.


După trecerea termenului de 10 zile, căsătoria se poate încheia numai pâna la expirarea termenului de valabilitate a certificatelor medicale.
multumesc mult pentru ajutor,asta stiam si eu ,ce mi-ar fi de real ajutor este daca cineva a fost impreuna cu viitorul sot/sotie,cetatean american,la consulatul americii din bucuresti pentru solicitarea casatoriei in romania si cum decurg acolo lucrurile acolo.am inteles,citind diferite forumuri,ca acolo are loc un interviu inaintea eliberarii dovezii casatoriei cetateanului american cu cel roman,in care esti intrebat de ce te casatoresti,de cand te cunosti ,si lucruri de genula asta...vreau sa stiu daca are loc un interviu intr-adevar inainte sau interviul are loc dupa casatoria propriu-zisa cand urmaeaza sa fie depuse actele pentru reintregirea familieie si pentru obtinerea vizei de catre cateateanul roman pentru as imigra in state.multumesc
inteleg ca te-ar interesa etapele recunoasterii casatoriei din Romania in SUA.

Iti voi enumera succint etapele mai greoaie de aici ...tinand cont de metapele si doc enumerate in mesajul anterior.

- sa obtina el de la State Dept. de care apartine, o declaratie cum ca nu este casatorit (se obtine in aprox 3 sapt).
- apoi trebuie sa obtina Apostila de la Haga pt certificatul de nastere (se obtine in aprox 2 sapt).
- se cer copii traduse si legalizate dupa certificatul lui de nastere si s-ar putea si dupa pasaport
De regula, nici un traducator nu traduce copii fara sa ai si originale

Etapele dupa casatorie>

Dupa casatorie si dupa ce ti-ai schimbat actele pe noul nume el trebuie sa depuna pt tine la USCIS. Dureaza... cel putin 6 luni daca nu si un pic mai mult.. dar e singura posibilitate. Cam asta ar fi... daca dai un search pe K1, K3, green card prin familie ai sa afli mai multe pe aceasta tema, precum si tipuril de viza pt care ai vrea sa optezi.

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
ContSters82289, utilizator
a solicitat deja declaratia privind faptul ca nu este casatorit,de asemenea si apostila pentru certificatul de nastere.le va obtine pana maine,si totul a durat vreo 10 zile...din cate stiu restul actelor pot fi legalizate in romania coform apostilei.multumesc pentru ajutor.
am si eu o intrebare: am sa ma casatoresc cu cu cetanean american, si nu stiu cum e mai bine sa ma casatoresc in Romania sau in State? Cum e mai rapid pentru obtinerea visei K3? Eu am si visa de turist si am putea sa ne casatorim in State..dar nu stiu daca e vreo diferenta referitor la timpul la care trebuie sa astept pentru visa k3..

Mutlumesc,
Geanina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie Sabau Margareta Sabau Margareta Ea cetatean roman divortat se poate casatori cu cetatean israelian, necasatorit ,care si-a pierdut cetatenia romana plecind pe vremea comunismului in statul ... (vezi toată discuția)
Casatorie mary1905 mary1905 Buna am o intrbare: sint moldoveanca din R. Moldova si vreau sa ma casatoesc cu cetatean al Rominiei,cine stie ce acte si care e procedura de a depune ... (vezi toată discuția)
Casatoria dintre o romanca si un tunisian in romania deea_kiss29 deea_kiss29 As dorii s-a stiu ce acte trebuiesc pentru casatoria dintre o romanca si a unui cetatean tunisian pe teritoriul Romaniei (vezi toată discuția)