Eu nu vad logica si diferenta intre a-l chema Popescu sau Ionescu... :-/ Copilul are 6 luni, de ce nu ati lasat sa aleaga el mai incolo, ati introdus actiune acum...
Ca sa fie el de 9 ani si sa-l intrebe copiii la scoala: da' de ce pe tine te cjeama Ionescu si pe mama ta Popescu? Esti infiat?
Sau ca sa mergeti mereu cu certificatul lui de nastere ca sa atestati ca sunteti mama lui, ca nu aveti nume comun... :O
Personal, nu vad niciun chichirez intre un nume si altul, cred ca, daca tatal chiar nu vrea, mai bine nu ati fi cerut si copilul putea face aceasta cerere, daca dorea, mai tarziu. Sau nu, ca era deja mandru de mama lui si numele ei.
Daca tatal nu-l vrea, va fi aiurea sa intrebe copilul de ce-l cheama altfel, a, deci are tata, daca are de ce nu-l cunoaste, de ce nu-l cheama ca pe mama, cine si de ce a luat decizia...
Parerea mea, sper sa nu va supere...
Legal vorbind insa, instanta poate si nu trebuie sa admita purtarea numelui... Asa incat, numai cu o motivatie buna schimbati decizia, or nu vad cum puteti motiva in afara de faptul ca asa doriti dv.