avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul la nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul la nume

Buna ziua!
Am fost in proces de stabilire a paternitatii cu tatal copilului meu. Miercuri am avut ultima infatisare, iar azi am citit sentinta pe internet. Ce am vazut m-a socat: mi s-a respins cererea de a purta numele tatalui (acesta l-a recunoscut ca fiind al lui, dar nu doreste sa-i dea numele pt ca se considera "tata biologic"). Se poate asa ceva?! Unde mai este egalitatea in drepturi a copilului din afara casatoriei cu cel din casatorie?? Am vreo sansa daca fac apel?
Eu nu vad logica si diferenta intre a-l chema Popescu sau Ionescu... :-/ Copilul are 6 luni, de ce nu ati lasat sa aleaga el mai incolo, ati introdus actiune acum...

Ca sa fie el de 9 ani si sa-l intrebe copiii la scoala: da' de ce pe tine te cjeama Ionescu si pe mama ta Popescu? Esti infiat?
Sau ca sa mergeti mereu cu certificatul lui de nastere ca sa atestati ca sunteti mama lui, ca nu aveti nume comun... :O

Personal, nu vad niciun chichirez intre un nume si altul, cred ca, daca tatal chiar nu vrea, mai bine nu ati fi cerut si copilul putea face aceasta cerere, daca dorea, mai tarziu. Sau nu, ca era deja mandru de mama lui si numele ei.
Daca tatal nu-l vrea, va fi aiurea sa intrebe copilul de ce-l cheama altfel, a, deci are tata, daca are de ce nu-l cunoaste, de ce nu-l cheama ca pe mama, cine si de ce a luat decizia...
Parerea mea, sper sa nu va supere...

Legal vorbind insa, instanta poate si nu trebuie sa admita purtarea numelui... Asa incat, numai cu o motivatie buna schimbati decizia, or nu vad cum puteti motiva in afara de faptul ca asa doriti dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandirea paternitatii- fara proces pepy24 pepy24 buna seara, am o fetita de 1 an si 3 luni, pe certificatul ei de nastere in dreptul tatalui este liniuta, pe tatal nu l-am actionat in judecata, acum el ... (vezi toată discuția)
Minor...schimbare nume manearaul manearaul buna ziua, in urma casatoriei dintre mine si mama copilului as dori sa trec copilul pe numele meu si sa modific certificatul de nastere al acestuia. Va rog ... (vezi toată discuția)
Schimbare paternitate dupa 5 ani manga manga ce implica schimbarea paternitatii unui copil nascut in interiorul unei casnicii, dar cu tata biologic diferit? ambii barbati, impreuna cu mama sunt de acord ... (vezi toată discuția)