Am o firma. Prin intermediul acesteia, in baza unui contract de vanzare cumparare, am achizitionat un utilaj de fabricat incaltaminte pe banda. Acesta a fost in jur de 50.000 ron, in baza facturii emise in data de 08.04.2008 de la firma vanzatoare.
Factura este semnata si stampilata de firma vanzatoare, si semnata si de firma mea. Contractul este si el de asemenea semnat si stampilat.
Nu i-am achitat pana acuma nici un ban si nici nu mi-au solicitat suma respectiva.
Acuma in data de 13.04.2011 m-am trezit ca sunt dat in judecata pentru somatie de plata. Dosarul a fost depus la instanta ieri, adica s-a inregistrat ieri, fiind adus direct la arhiva de catre reclamant.
Pot invoca in acest caz prescriptia? Termenu s-a prescris.
Pot prin aceasta metoda sa o invoc si sa obtin o hotarare prin care sa arat ca s-a prescris dreptul lor de a-mi cere banii?
daca factura a fost scadenta la 08.04.2008 si cauza s-a inregistrat la 12.04.a.c., se pare ca dreptul la actiune s-a prescris. Important este ca in acest interval sa nu fie un inceput de executare.
ar fi bine sa studiati dosarul si sa vedeti data cand a fost depusa actiunea. daca ati primit citatie pe 11 aprilie cu siguranta somatia a fost introdusa mai devreme si nu veti putea invoca exceptia prescriptiei.