avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executare - URGENT!
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executare - URGENT!

Buna ziua!

Pot formula contestatie la executare daca hotararea instantei de fond in litigii de munca, care este executorie de drept, a fost incuviintata pentru executare, chiar daca nu a devenit definitiva si irevocabila??
Mentionez ca s-a declarat recurs in termen si inca nu s-a pronuntat instanta.

Este acesta un motiv de contestatie la executare? sau ce se poate face si in ce baza legala?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:35, 16 Aprilie 2011
Contestatia la executare nu suspenda nici ea executarea, trebuie sa formulati o cerere de suspendare a executarii, dar la acesta din urma se depune o cautiune care va stabilita de instanta.
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
Florian Turlete, Avocat
dumneavoastra puteti sa invocati printre motive si pe acesta dar sa stiti ca nu este...recursul nu este suspensiv....puteti totusi solicita suspendarea provizorie a executarii chiar in baza recursului, fara sa mai formulati contestatie la executare, ,,,tre sa platiti o cautiune...mult succes
Multumesc mult pentru raspunsuri! Inclusiv in litigiile de munca se depune cautiunea? si cam care este cuantumul acestora? Daca se castiga recursul poate fi solicitata si suma depusa pentru cautiune ca si cheltuieli de judecata?
Aveti posibilitatea de a formula cerere de susnpendare a executarii silite pana la pronuntarea instantei de recurs.
Potrivit art. 403 alin. 1 C. proc. civ.: "până la soluționarea contestației la executare sau a altei cereri privind executarea silită, instanța competentă poate suspenda executarea, dacă se depune o cauțiune în cuantumul fixat de instanță, în afară de cazul în care legea dispune altfel".
Cautiunea care trebuie depusa este in cuantum de 10% din valoarea obiectului cererii sau de 5 milioane lei pentru cererile neevaluabile in bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita mytly_mytly mytly_mytly Facind ``contestatie in anulare``la o hotarire judecatoreasca si irevocabila executorul poate sa continue executarea silita? Si de ce pune in vinzare imobilul ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare nicoleta_85 nicoleta_85 intr-un dosar de contestatie la executare si suspendare exe, instanta, prin incheiere, a dispus admiterea cerererii de suspendare a executarii din dosarul x de ... (vezi toată discuția)
Contestatia suspenda executarea? Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Impotriva incuviintarii executarii silite am introdus in urma cu o saptamana contestatie la Judecatoria care a incuviintat cererea executorului, in favoarea ... (vezi toată discuția)