avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decadere din drepturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decadere din drepturi

Buna ziua, este prima data cand intru aici.
Inainte de toate sa va spun istoria mea. Am 37 de ani,sunt divorzata,locuiesc in italia,dar asta nu are importanta.Ceea ce am de spus este ca am 2 copii care au fost incredintati mie la divort,prin decizie irevocabila,tatal avand dreptul sa vorbeasca cu ele la telefon sau la internet si in vacanta de vara sa vina sa le ia o luna. Acest lucru nu se intampla,nu plateste nici pensia alimentara,care ar trebui.
Ma intereseaza sa stiu daca il pot decadea din drepturi avand in vedere toate aceste lucruri,deci nu plateste pensia alimentara nu le cauta...de ce ar trbui sa aiba dreptul ce stiu eu...intr-o zi sa le caute?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:38, 14 Aprilie 2011
Decaderea din drepturile parintesti este reglementata de Codul familiei:

Art. 109
Daca sanatatea sau dezvoltarea fizica a copilului este primejduita prin felul de exercitare a drepturilor parintesti, prin purtare abuziva sau prin neglijenta grava in indeplinirea indatoririlor de parinte ori daca educarea, invatatura sau pregatirea profesionala a copilului nu se face in spirit de devotament fata de Romania (nn: forma veche: Republica Populara Romana), instanta judecatoreasca, la cererea autoritatii tutelare, va pronunta decaderea parintelui din drepturile parintesti.
Citarea parintilor si a autoritatii tutelare este obligatorie.

In cazul in care nu tatal nu se incadreaza in aceste cazuri, nu aveti nicio sansa sa se admita o actiune in decaderea din drepturile parintesti.
pe aceste motive nu poate fi decazut din drepturi
aveti ocazia, daca dansul nu plateste pensie, sa depuneti plangere la politie pt abandon de familie.

chiar daca tatal pastreaza dreptul sa le caute cand si-o aduce aminte, la fel si fetele au dreptul de a nu fi "gasite"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor avoty avoty pot cere decadere din drepturi ale unui parinte direct in instanta daca a parasit minorul de la nastere, (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi parintesti a tatalui sepino1979 sepino1979 Am fost casatorita cu un cetatean ucrainian de care am divortat in 2004.In urma divortului copilul nostru(10 ani)mi-a fost incredintat mie.De cand am divortat ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi karissia22 karissia22 Buna ziua, as dori sa stiu care sunt conditiile in care un parinte poate fi decazut din drepturi? (vezi toată discuția)